Belföld

Völgymenet – kezdődnek a Kapolcsi Napok

Pénteken kezdődik és augusztus 3-ig tart az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja. A Művészetek Völgye Fesztivál 15. alkalommal nyitja meg kapuit - számol be a Népszava.

A korábban Kapolcsi Művészeti Napok néven ismert kulturális programsorozat két éve már összesen hat település – Kapolcs, Vígántpetend, Taliándörögd, Monostorapáti, Öcs és Pula – komplex rendezvénye. A Veszprém és Tapolca között elterülő régió ebben az időben a magyar kultúra fellegvárává alakul.

A Művészetek Völgye hivatalos megnyitóját pénteken 17 órakor a kapolcsi Malomszigeten tartják, ahol a kapolcsi gyerekek és a monostorapáti óvodások szerepelnek majd. Az idei eseménysor egyik érdekessége, hogy a fesztivál határában az érkező politikusok kapnak egy batyut, amit rögtön le is tesznek, ezzel is kifejezve, hogy ők itt csak kíváncsi halandók lehetnek, de a politika súlya nem nehezedhet rá a Művészetek Völgyére. A pártok és kormányok képviselői se a protokoll-megnyitón, sem az ünnepélyes megnyitón nem kapnak szót; egyedül a konferenciákon fejthetik ki véleményüket.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik