Belföld

Off-shore cégek a K&H-botrányban

A Figyelő vizsgálatai szerint néhány, jól elkülöníthető üzleti csoport fedezhető fel a botrányba keveredett brókercég kiemelt ügyfelei között. A lánc végén többnyire egy off-shore vállalkozás áll - derül ki egyebek mellett a hetilap csütörtökön megjelenő számából.

A hetilap úgy tudja: Kirgízia tiszteletbeli konzulját, az 1995-ig a K&H Bank fôosztályvezetôjeként dolgozó Erdôs Endrét nemcsak magánszemélyként látta el befektetési tanácsokkal Kulcsár Attila, de családi cégét, a felesége által jegyzett Séva-Lux Bt.-t is ügyfelei között tudhatta. A kis forgalmat lebonyolító, fô tevékenységéül ingatlanforgalmazást megjelölô vállalkozás kültagja egy floridai off-shore vállalkozás.

Kirgízia tiszteletbeli konzulátusának telefonszámán egyébként a kaszinóüzemeltetéssel foglalkozó Szerencsekerék Kft. jelentkezik, amely tulajdonosával, az osztrák Casinos Austria International Gmbh-val együtt jegyzi ­ az értékpapírügyleteit ugyancsak a befektetési tanácsadónál intézô ­ Magyar Játékkaszinó Szórakoztatásszervezô Kft.-t.

A Figyelő értesülései szerint egyébként az MSZP egyik jelenlegi országgyűlési képviselôjének a felesége is a K&H Equitiesnél kezeltette a pénzét, a lap tudomása szerint Kulcsár Attilánál. A képviselô nem járult hozzá neve közléséhez.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik