Belföld

123 millióba kerül az augusztus huszadikai tűzijáték

Több mint 123 millió forintba kerül az idei augusztus 20-ai tűzijáték - hangzott el azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyet az ünnepséget szervező konzorcium és a Miniszterelnöki Hivatal szerződéskötését követően tartottak Budapesten.

Az augusztus 20-ai tűzijáték nettó áron 123 millió 83 ezer forintba kerül – közölte Burget Péter, a rendezvények megszerzésére és lebonyolítására kiírt közbeszerzési pályázaton nyertes konzorcium projektvezetője. A konzorciumot a Nexus Reklámügynökség Kft., a Nike-Fiocchi Sportlőszergyártó Kft. és a Mindshare Médiaügynökség Kft. alkotja.

Az augusztus 20-ai állami ünnepség nettó összköltsége 255 millió 992 ezer forint. Burget Péter kiemelte, hogy a rendezvények megszervezésekor külön figyelmet fordítanak a fogyatékosokra és a hátrányos helyzetű gyermekekre, az utóbbiak közül mintegy 300-400-at szeretnének a fővárosba hozni augusztus 20-án.

A konzorcium projektvezetője elmondta: független szakértői bizottságot kérnek fel arra, hogy az állami ünnepségek, a programok megtekintése után véleményezzék a látottakat. “Ez egy speciális minőségbiztosítási rendszer a mi olvasatunkban” – tette hozzá.

A programokat ismertetve elmondta, reggel és délelőtt kerül sor a Kossuth téren a zászlófelvonásra és a tisztavatásra, a gyermekprogramok délelőttől este 6 óráig tartanak a Margitszigeten. 11 órától délig vízi fesztivál lesz a Lánchíd és a Margit híd között, 17 órától kezdődik a szentmise és a körmenet a Szent István-bazilikánál.

Az augusztus 20-a alkalmából adományozott kitüntetések átadására délután kerül sor, míg 19 és 23 óra között könnyűzenei szórakoztató programok zajlanak majd a főváros három pontján. A központi rendezvények mellett utcazenei fesztivál és dunai zenehajó is szórakoztatja az ünnepre kilátogatókat – mondta Burget Péter.

A projektvezető beszámolt arról is, hogy az augusztus 20-ai nemzeti ünneppel kapcsolatos összes információ olvasható lesz a http:///www.magyarorszag.hu/augusztus20 internetes címen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik