Belföld

Kartellvád a német biztosítótársaságok ellen

admin

2003. 07. 22. 14:57

A német Szövetségi Kartellhivatal kedden megerősítette, hogy több német biztosítótársaság ellen emeltek panaszt, és hétfőn értesítették az érintett cégeket áregyeztetéssel vádolva azokat. A biztosítótársaságoknak ezután válaszolniuk kell a vádakra, majd a hivatal eldönti, milyen büntetést szabjon ki rájuk.

Anja Scheidgen, a hivatal szóvivője nem közölte, mely cégekről van szó, ám a Financial Times Deutschland úgy tudja, hogy az Allianz, a Gerling Group, a Victoria Versicherung AG, az olasz Generali német egysége, az AMB Generali, a francia AXA német részlege, a Gothar-Konzern, a Privincial Düsseldorf és a Sparkassenversicherung Stuttgart szerepel a gyanúsítottak között.

A kartellhivatal júliusban 13 biztosítótársasági részlegnél tartott ellenőrzést és ezután határozott a panasz megtételéről. Scheidgen nem volt hajlandó megerősíteni, hogy a büntetés a százmillió eurós nagyságrendet is elérheti, ahogyan azt a Financial Times írja, de a törvénytelen árkartell büntetése a német törvények szerint háromszorosát érheti el annak a bevételnek, ami az áregyeztetés révén többletként keletkezhet az adott cégnél.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.