Belföld

Ipari zóna létesül Miskolc határában

Zöldmezős beruházásban elkészült Felsőzsolcán az önkormányzat által létesített ipari zóna első üteme; eddig 16 kis- és középvállalkozás vásárolt parcellát, több cég pedig már jelezte befektetési szándékát - közölte Fehér Attila polgármester a hivatalos átadáson kedden.


Az önkormányzat összesen 90 hektár saját, illetve vásárolt földterületen alakította ki az ipari zónát, ennek első, 10 hektáros teljes közművel ellátott része készült most el – tette hozzá. Szász Csaba, az önkormányzat többségi tulajdonában lévő Felsőzsolcai Ipari Zóna (FIZ) Kft. ügyvezetője elmondta: eddig 100 millió forintba került a zóna kialakítása, a beruházáshoz a megyei területfejlesztési tanács pályázatán 28 millió forintot nyertek el. A most átadott 10 hektáros területből eddig 16 kis- és középvállalkozás, bel- és külföldi szállítmányozással foglalkozó cégek, kereskedelmi, ipari és építőipari kft.-k vásároltak parcellákat; az építkezések hamarosan megkezdődnek.

Ugyanakkor fontos a nagybefektetők megnyerése is, mert a megye munkanélküliségi helyzetén csak ez segíthet – jegyezte meg az ügyvezető. Fehér Attila az MTI-nek elmondta: a Miskolchoz mindössze hét kilométerre lévő Felsőzsolca önkormányzata 3 éve döntött arról, hogy zöldmezős beruházásban, teljes infrastruktúrával ellátott ipari zónát alakít ki a település határában, elsősorban azért, mert csak így tudja a befektetőket a városba vonzani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik