Belföld

Felvételi: mobil, mobil mondd meg nékem!

admin
admin

2003. 07. 22. 13:32

Július 22-én éjszaka körülbelül 137 ezer fiatal bűvöli majd mobiltelefonját, hogy az kedvező hírt hozzon számukra. A közel 160 ezer jelentkezőből ennyien tüntették fel telefonszámukat a felvételi lapok benyújtásakor, amivel automatikusan regisztrálták magukat a felvételi eredmények SMS-ben történő kiértesítésére.

A Pannon GSM megoldásán keresztül március vége óta rendszeresen zajlik a jelentkezők tájékoztatása arról, hogy hogyan teljesítettek a felvételi folyamat egyes fázisaiban.

Június 21-én 137 ezren kapnak két-két SMS-t, amelyekből megtudhatják az általuk választott intézmények szakjain tett felvételi vizsgájuk végeredményét, majd másnap éjjel, a „vonalhúzást” követően ugyanennyi üzenet indul útjára az egyes főiskolák és egyetemek szakjainak felvételi ponthatárával. Lesznek persze néhányan, akiknek egész éjjel csipogni fog a mobilja: statisztikák szerint 348-an legalább tíz helyre adták be jelentkezési lapjukat, a csúcstartó az ország különböző iskoláinak 33 szakára pályázott. Ők csak remélhetik, hogy augusztusban nem kapnak újabb SMS-t – akkor azokat is értesítik majd, akik egyetlen helyre sem nyertek felvételt.

A szöveges üzenetekben az „ELTE”, illetve a „közgazdasági” szavak szerepelnek majd a leggyakrabban. Idén ismét a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemre jelentkeztek a legtöbben – szám szerint 17.723-an –, míg a legtöbb felvételizőt a közgazdaságtan érdekelte: közel ötezren választottak ilyen irányú képzést. A tízes listán szerepel még a jogász és gazdálkodási szak, az informatika és az idegenforgalom, a kommunikáció, valamint a tavalyihoz képest jóval népszerűbb „klasszikus” bölcsész és nyelvi szakok: az angol, a pszichológia, a magyar és a történelem. Az ezen szakok valamelyikére jelentkezett mintegy 30 ezer diák különösen izgatottan várhatja a Pannon GSM szöveges üzenetét, hiszen átlagosan kétszeres túljelentkezéssel kell számolniuk.

Az irdatlan SMS-tömeget a tartalomszolgáltató alkalmazások számára kifejlesztett, nagy mennyiségű szöveges üzenet személyre szabott továbbítására alkalmas Pannon Futár szolgáltatás kézbesíti.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Bavaria's State Premier Markus Soeder speaks to supporters after first exit polls were announced on public television at the Bavarian regional government building after the Bavaria state election in Munich, southern Germany, on October 14, 2018. (Photo by Christof STACHE / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.