Belföld

Csődközelben a Penthouse?

Ismét felerősödtek a tavaly decemberi hírek, miszerint csődközelben van a Penthouse szexmagazin. A Newsweek szerint a dolgozók július közepén már csak heti bérük egynegyedét kapták kézhez. A CNN szerint a magazin tulajdonosa, alapítója Bob Guccione luxuslakását, vagyis penthouse-át (ami a felhőkarcolók, illetve épületek tetején lévő luxusingatlanokat jelenti eredetileg) kénytelen elárvereztetni, de legalábbis meg akar szabadulni tőle - a CNN értesülései szerint. A Bloomberg szerint egy hitelező máris ráteheti a kezét az ingatlanra, tehát a bevétel korántsem biztos, hogy Guccionéhoz folyik majd be.

Egyes hírek szerint már a magazin megjelenése sincs biztosítva: a nyomdai költségeket képtelenek ugyanis kifizetni, ezért csúszott a legújabb szám kibocsátása.

A Penthouse példányszáma a hetvenes évekbeli ötmillióról mintegy félmillióra esett vissza a Newsweek szerint. A cég áprilisban már nehézségekbe ütközött, amikor nem tudta 41,8 millió dollár értékben kötvényeseit kifizetni.

A cég korábban cáfolta a csődközeli állapotról szóló híreket, ám azóta sem történtek érdemi lépések a magazin megmentése érdekében – vélekednek elemzők. Mások úgy vélik, a magazint az vitte a végveszélybe, hogy tartalma az elmúlt időben egyre merészebbé vált, és ez elijesztette a korábbi vevőkört. A lap alapítója megpróbálta korrigálni a szerkesztők “tévedéseit”, de elképzelhető, hogy ez a lépés már későn jött…

Ajánlott videó