Belföld

Kaotikus hétvége a Heathrow repülőtéren

A Heathrow repülőtér személyzetének be nem jelentett kétnapos sztrájkja után már menetrend szerint közlekednek a British Airways budapesti járatai - tájékoztatta a légitársaság kommunikációs irodája az MTI-t vasárnap.

A londoni repülőtér földi kiszolgáló személyzetének pénteken este kezdődött és szombaton estig tartó, előre be nem jelentett munkabeszüntetése a British Airways három Budapestre érkező járatát és két Budapestről induló járatát is érintette.

A sztrájk arra kényszerítette a legnagyobb európai légitársaságot, hogy pénteken délutánig összes belföldi és európai járatát törölje.

A Heathrow 1-es terminálján, ahonnan a British Airways belső és európai járatai indulnak, a jegy- és a csomagkezelő alkalmazottak az ellen tiltakoznak, hogy a cég jövő keddtől olyan elektronikus be- és kiléptetési rendszert állít üzembe, amely alkalmas a munkahelyen eltöltött idő rögzítésére is.

A British Airways kéri azon utasait, akiknek járatát az elmúlt két napban törölni kellett a londoni repülőtér alkalmazottainak sztrájkja miatt, a 296-6970-es információs vonalon kérjenek tájékoztatást, mielőtt útnak indulnának a Ferihegyi repülőtérre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik