Belföld

Internet: Kína a második

Kínában az internet felhasználók száma 68 milliót ért el és ezzel a világon az Egyesült Államok után itt van a legtöbb netező. A China Internet Network Information Center (CNNIC)hétfőn közzétett adatai szerint a legutóbbi adatfelvétel - január - óta 8,9 millióval többen neteznek és több időt is töltenek a világhálón.

Januárban a heti netezés átlagos ideje 9,8 óra volt, jelenleg 13 óra. Az információs központ adatai némileg eltérnek a távközlési hatóság számaitól, ez utóbbi 52,07 millióra tette az internet felhasználók számát május végén. Az elmúlt évben kedvezően alakult a részvénypiaci jegyzése azoknak a cégeknek, amelyek az internet piac növekedésére tettek, e szektor visszanyerte ugyanis a befektetők bizalmát az internet “buborék kipukkadását” követően.

A népszerű web-portálok árbevétele növekszik, igaz a – nemzetközi tendenciákkal ellentétben – jövedelmük jelentős része származik a szövegek mobiltelefonra történő továbbításából, és az on-line játékokból. A CNNIC felmérése szerint a netezők 7,8 százaléka használta a netet szövegküldésre, 18 százalék pedig játszott a világhálón. A statisztikákból kiderül, hogy a kínai netező nem sokban különbözik külföldi társaitól: 39 százalékuk a 18-24 éves korosztályból kerül ki, 40 százalék nő és a netezők 60 százaléka egyedülálló fiatal.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik