Belföld

Emelték áraikat a horvát éttermek

Idén júniusban átlagosan 6,7 százalékkal emelkedett a vendéglátó-ipari szolgáltatások ára a horvát tengerparton a tavalyi időarányoshoz viszonyítva - írta vasárnapi számában a Vecernji list című zágrábi újság.

A legnagyobb példányszámú horvát napilap szerint legjobban az éjjeli szállás drágult, 12,4 százalékkal. A horvát tengerparti nyári árak az idén májusi árakhoz viszonyítva is 1,7 százalékkal emelkedtek.

A tavalyi időarányoshoz viszonyítva 1,7 százalékkal drágultak az italok a tengerparti vendéglőkben, 1,7 százalékkal az üdítők, 1,3 százalékkal az ételárak, 4,8 százalékkal a halételek árai, 3,2 százalékkal a készétel-, 2,5 százalékkal a salátaárak.

Csupán a gyorsételek és a kenyér ára csökkent – írta a Vecernji list. Dubrovnikban a lap szerint előkelőbb vendéglőkben 12 kunát (1 kuna/37,2 forint) fizettenek egy csésze kávéért, a pizza ára pedig 28-ról 35 kunára ugrott. Egy adag tintahal 40-71 kuna, a hal 99-150 kuna, egy adag húsétel 55-85 kuna, a palackozott borok pedig 110 kunától emelkednek, fajtától függően 1000 kunánál többre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik