Belföld

Eladják a brassói traktorgyárat

A román privatizációs hatóságot (APAPS) a kormány felhatalmazta, hogy a Tractorul UTB brassói gyár állami tulajdonú részvénycsomagját közvetlen zárt tárgyalással eladja az olasz Landini SPA cégnek - írja a kolozsvári Szabadság című lap.

Bukarestben úgy vélik, ez az egyetlen módja annak, hogy a nagy múltú gyár csődje és felszámolása elkerülhetővé váljék. A felhatalmazást a kabinet július 17-én kibocsátott kormányrendelettel erősítette meg. A kormányülést követően közölték: korábban több sikertelen próbálkozás is történt a gyár privatizálására, de azok közül egyik sem járt sikerrel. A Tractorul SA magánosítása viszont sok munkahelyet megmentene, hozzájárulna a helyi társadalmi feszültségek csökkenéséhez, és Brassóban megmaradhatna egy nagy hagyománnyal rendelkező ipari ágazat.

Forrás: Romániai Sajtófigyelő

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.