Belföld

Csak hat rendőr másodállása összeférhetetlen

Hatból három rendőr már felhagyott összeférhetetlen másodállásával, miután július elsején az új főkapitány bejelentette, meg kívánja szüntetni a rendőri státusszal összeférhetetlen munkaviszonyokat.

Az MTI információi szerint eddig hat budapesti rendőrről derült ki, hogy meg kell szüntetnie összeférhetetlen másodállásait. A hat rendőr közül hárman már megszüntették azokat, míg a másik három ellen akár eljárás is indulhat ez ügyben.

Mint ismert, a főváros új főrendőre július elsején jelentette be, hogy meg kívánja szüntetni az egyenruhások rendőri munkájával összeférhetetlen másodállásokat. A tiltás csak az olyan munkaköröket érinti, ahol a rendőr másodállása ütközhet a hivatali beosztással. Választaniuk kell tehát munkaköreik közül a biztonsági őrként, magánnyomozóként, pénzbehajtóként vagy gazdasági tanácsadóként dolgozó egyenruhásoknak. Nem kerültek ugyanakkor tiltás alá az olyan munkakörök, mint például a fotós vagy az autóbuszvezető. Megtarthatja másodállását az a mintegy 250 rendőr is, akik távfelügyeleti rendszereket üzemeltetnek, ez ugyanis kifejezetten rendőri képzettséget igényel.

A főkapitány az intézkedésével azt akarja elérni, hogy a rendőrség befolyásmentességén és pártatlanságán semmiféle csorba ne eshessen. A rendőri munkával összeférhetetlen állásokat ezért 30 napon belül meg kell szüntetniük az érintetteknek, ellenkező esetben a rendőrség fog velük szerződést bontani.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik