Belföld

A Coca-Cola görög leányvállalata megvásárolja a Römerquellét

A Coca-Cola Hellenic Bottling Company az osztrák Coca-Cola Beverages Austria révén az Edelsthal és Pöttsching városokban lévő palackozó üzemekkel egyetemben megvásárolja a Römerquelle és a Markusquelle ásványvíz márkákat. Az ügylet még versenyhivatali jóváhagyásra vár.

A Römerquelle GmbH többségi tulajdonrésze a Prochaska & Cie GmbH mezőgazdasági terménykereskedelmi vállalat birtokában volt. A néhány család tulajdonában lévő DAKS VermögensverwaltungsgmbH kisebbségi részesedéssel rendelkezett. Az új tulajdonos amerikai konszernnel a Römerquelle már húsz éve folytat együttműködést. A Römerquelle reményei szerint a tulajdonosváltás révén a szomszédos kelet-európai térségben növelni tudja majd piaci részesedését. Az osztrák ásványvíz forgalmazó vállalat a tulajdonosváltás után is megőrzi szervezeti különállását a Coca-Cola konszern keretein belül.

2002-ben a Römerquelle 150 alkalmazottal 150 millió liter ásványvizet állított elő és 42,9 millió eurós értékesítési árbevételt ért el, ami 32,5 százalékkal haladja meg az előző évi forgalmat. A márka az osztrák piacon a második legkeresettebbnek számít. Az idei első félévben a forgalom 20 százalékkal emelkedett, ami 50 millió eurós éves forgalmat vetít előre. A Römerquelle 100 százalékos tulajdonában lévő Markusquelle 3,65 millió euró forgalmat bonyolított 2002-ben, és 2004-re tervezi a fedezeti pont átlépését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik