Belföld

Kulcsár kapcsán a rendőrséget és önmagát dícséri a kormány

A Magyar Köztársaság kormánya közleményben fejezte ki elismerését a rendőrségnek, a nemzetbiztonsági szolgálatoknak, valamint az ügyészségnek, hogy példaértékű együttműködésük révén a nemzetközi elfogatóparancs kiadása után néhány órával elfogták Kulcsár Attilát, a K&H brokergate néven elhíresült sikkasztás első számú gyanúsítottját. A közlemény további szövege az alábbiakban olvasható.

“A hatékony akció jól mutatja a kormány elkötelezettségét, hogy a nyomozó hatóságok segítségével mielőbb feltárja az igazságot. Az elmúlt nap eseményeiből kitűnik, hogy miközben különböző politikai erők nyilatkozatokkal igyekeznek elhatárolódni a történtektől, felelősség nélkül javaslatokat tesznek a vizsgálatok irányára, valamint igyekeznek más politikai szereplőket belekeverni az ügybe, a kormány és a bűnüldöző szervek teszik a dolgukat, folytatják a vizsgálatokat és egyre közelebb kerülnek az igazsághoz.

A kormány még az ellenzék felszólítására sem avatkozik bele a nyomozó hatóságok munkájába, ugyanakkor elvárja, hogy a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok – ahogyan eddig is – körültekintően, hatékonyan és szakszerűen dolgozzanak az igazság mielőbbi feltárása érdekében. Kulcsár Attila elfogása, a rendőrség, a nemzetbiztonsági szolgálatok és az ügyészség hatékony együttműködése önmagában is hiteltelenné teszi az ellenzék elmúlt napokban folytatott, alaptalan vádaskodását, felelős politikai erőhöz gyakran méltatlan nyilatkozatait.

A köztársaság polgárainak az az érdeke, hogy a nyomozó hatóságok zavartalanul folytathassák szakmai munkájukat annak érdekében, hogy a közvélemény számára kiderüljön, ki a felelős a K&H Equities-nél történt többmilliárdos sikkasztás ügyében. Ehhez nem politikai nyilatkozatokra, hanem a bűnüldöző szervek zavartalan munkájára van szükség. Ennek feltételeit a kormány minden rendelkezésére álló eszközzel biztosítani fogja. A kormány továbbra is elvárja a nyomozó hatóságoktól, hogy tegyenek meg mindent az igazság felderítéséért és a bűncselekmények felelőseinek megtalálásáért.” – áll a Miniszerelnöki Hivatal sajtótájékoztatójában.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik