Belföld

216,6 millió dolláros negyedévi bevétellel újra a nyereségzónában a Network Associates

A Network Associates a 2003 június 30-ával lezárult második negyedévben 216,6 millió dolláros konszolidált nettó bevételt ért el. A cég a veszteséges első negyedév után újra nyereséges, 2003. második negyedévében 1,1 millió dollár nettó nyereséget jelentett, ami részvényenként 0,01 dollár. A második negyedévben a pro forma nettó nyereség 20,0 millió dollár volt, ami 11 dollárcent részvényenként. (A pro forma nettó eredmény nem tartalmazza a cég átváltható adóssága után fizetett kamatok költségét, az amortizációs költségeket, az alkalmazottak részvényvásárlási opcióhoz kapcsolódó kompenzációs díjakat, a korábbi periódus pénzügyi jelentéseinek újrafogalmazási költségeit és más egyszeri díjakat.)

A második negyedévben a cég befejezte az Intruvert Networks és az Entercept Security Technologies felvásárlását, és a negyedévet összesen 735 millió dollár értékű készpénzzel és piacképes értékpapírral zárta.

“Új behatolás-megelőző megoldásaink – a McAfee IntruShield és a McAfee Entercept — azt a nagyon erős ügyféligényt elégítik ki, hogy a termék hiusítsa meg a behatolásokat még mielőtt ezek megtörténnének – jelentette ki George Samenuk, a Network Associates elnöke és vezérigazgatója. “Ezek a termékek páratlanok ma a piacon és nagy növekedési lehetőséget jelentenek a Network Associates számára.”

A Network Associates 2003 harmadik negyedévére 220-225 millió dolláros nettó bevételt tervez. Pro forma alapon a cég a harmadik negyedévre részvényenként 0,10-0,12 dollár nettó nyereséget vár. A negyedik negyedévre a Network Associates 255-260 millió dolláros nettó bevételt tervez és pro forma alapon részvényenként 0,20-0,22 dollár nettó nyereséget vár. Az év felénél tartva, ezek a várakozások a teljes 2003-as naptári évre 911 millió dolláros nettó bevételt jeleznek, ami részvényenként 0,54 dolláros pro forma nettó eredményt jelent.
A kaliforniai központú Network Associates Inc. a maguk nemében legjobb zámítógép biztonsági megoldásokat állít elő, amelyek megelőzik a hálózati behatolásokat és megvédik a számítógépes rendszereket a következő generációs vegyes támadásoktól és fenyegetésektől. A McAfee
System Protection Solutions az asztali gépek és a kiszolgálók biztonsági megoldása, míg aMcAfee Network Protection Solutions a vállalati hálózatok védelméről és optimális teljesítményéről gondoskodik. E két termékcsalád révén a Network Associates testreszabott számitástechnikai biztonságot kínál a nagyvállalatoknak, kormányzati szerveknek, kis- és közép-vállalkozásoknak és az otthoni felhasználóknak is. A két termékcsalád tartalmazza a Network Associates jólismert McAfee, Sniffer és Magic termékeit.

További információért látogasson el a http://www.networkassociates.com/ címre!

A Network Associates termékei régóta ismertek és használatosak Magyarországon. 2000 óta a Network Associates képviseleti irodát tart fenn hazánkban.

Megjegyzés: a Network Associates, a McAfee, a Sniffer, a Magic Solutions, az AVERT és az Entercept a Network Associates, Inc. és/vagy vállalatai bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. A bejegyzett Sniffer márkájú termékeket kizárólag a Network Associates, Inc állítja elő. Az összes többi bejegyzett vagy be nem jegyzett védjegy ebben a közleményben a megfelelő birtokosok kizárólagos tulajdona.




PR ügynökség:



Szezám Kommunikációs Kft.
Ügyvezető: dr. Szekfű András
Tel: 438-0650
Fax: 315-1983
szezam@szezam.hu
www.szezam.hu


Ajánlott videó

Olvasói sztorik