Belföld

Végelszámolás a bezárt nógrádi varrodánál

A bátonyterenyei Hammer-Hungária Bt.-t 160 dolgozójának munkabérével április óta tartozik a cég - közölte a cég végelszámolója. A Nógrád megyei varroda német tulajdonosai május 31-én kérték a végelszámolást, miután két héttel korábban elszállították a félkész és késztermékeket, és bezárták az üzemet - tájékoztatott Házy Tamás.

A tulajdonosok által megbízott végelszámoló közlése szerint a dolgozók május 19-étől állásidőn vannak. Fizetésükkel azóta tartozik a munkáltató, de már áprilisi bérüknek is csak egy részét kapták meg.

Házy Tamás elmondta, szakmai befektetőt keres a bátonyterenyei ingatlan értékesítésére, és a befolyt összegből rendezik majd a tartozásokat. Ismertette, a mintegy 40 millió forintos tartozás döntő részét az elmaradt munkabérek teszik ki, emellett az adóhivatalnak és szállítóknak is tartozik a bt.

A végelszámoló elmondása szerint a német állampolgárságú ügyvezető úgy nyilatkozott, hogy a magas termelési költségek havi 10 millió forintos nyereségkiesést okoztak a társaságnak. A varrodában májustól 107-re csökkent az akkor 160 fős állományi létszám – közölte Házy Tamás. Ötvenen már akkor is gyesen voltak, azóta 25-en mentek el táppénzre, 14 dolgozó beadta a felmondását, újabb 14 embernek pedig a végelszámoló mondott fel.

Ajánlott videó