Belföld

Távozik a magyar HP alvezére

Scharek Viktor, a HP Magyarország vezérigazgató-helyettese, a Személyi Számítógépes Rendszerek Üzletágának igazgatója a nyár végével megválik jelenlegi pozíciójától.

Scharek Viktor az egyik legfiatalabb és mégis az egyik legtapasztaltabb felsővezető az informatikában. A Microsoftnál, majd a Compaqnál és az egyesülés után a HP-nál látott el vezetői, később felsővezetői feladatokat. Tevékenységét mindhárom cégnél hatékony és sikeres időszakok jellemezték, amelynek egyik elismeréseként 2001-ben az év fiatal informatikai menedzsere díjat is megkapta. A HP és a Compaq egyesülése óta a Személyi Számítógépes Rendszerek Üzletág vezetője volt, eredményei a régióban kiemelkedők voltak.

Scharek Viktor 31 éves, villamosmérnöki és jogász végzettséggel rendelkezik. Nős, 3 gyermek édesapja. Az egyesülés jogi, fizikai és szervezeti lezárását követően most látta időszerűnek, hogy régóta dédelgetett elképzelését megvalósítsa, s cégtulajdonosként és szakmai befektetőként folytassa pályafutását. Szakmai múltja okán nem kíván eltávolodni az iparágtól és a HP-tól, a jövőben is szoros együttműködést tervez a céggel.

A távozó vezető helyére megbízott divízió-igazgatóként Molnár Imre kerül, aki a Személyi Számítógépes Rendszerek Üzletág üzletfejlesztési igazgatójaként tevékenykedett mostanáig. Molnár Imre 33 éves, nős, mérnöki és MBA diplomákkal rendelkezik. 1999 óta dolgozik az informatika területén, első jelentős állomása GDL Object Technology sales manageri kinevezése volt a Graphisoftnál, ahol sokrétű nemzetközi project management és sales tapasztalatokat szerzett. 2001-től csatlakozott a Compaq-hoz, mint termékmenedzser, majd 2002-ben termékcsoport-vezetővé lépett elő, ezzel együtt a Személyi Számítógépes Rendszerek Üzletág igazgatójának helyettesítésére is felhatalmazást kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik