Belföld

PSZÁF-közlemény: a kiszivárogtatások bizalmatlanságot keltenek

admin
admin

2003. 07. 17. 18:26

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a Magyar Bankszövetség állásfoglalásával összhangban elfogadhatatlannak tartja, hogy a K&H Equities, illetőleg a K&H Bank ügyfeleinek adatai különböző kiszivárogtatások útján nyilvánosságra kerülnek, ami veszélyezteti a hazai pénzintézeti rendszerbe vetett bizalmat is - tudatta a PSZÁF közleményben az MTI-vel csütörtökön.


A közlemény szerint a PSZÁF minden vizsgálatban résztvevőtől, a banki belső ellenőrzést, tulajdonosi ellenőrzést, rendőrségi és nemzetbiztonsági vizsgálatokat végzőktől elvárja, így magára nézve is kötelezőnek tartja, hogy a tudomásukra jutott adatokat, információkat a titoktartás szabályai szerint kezeljék. Az ellenőrizhetetlen forrásból származó, nyilvánosságra kerülő ügyféladatok súlyosan sértik a bank-, értékpapír- és üzleti titkokra vonatkozó előírásokat. Emiatt a PSZÁF megteszi a szükséges intézkedéseket, a tudomására jutott törvénysértéseket jelzi az illetékes hatóságoknak – közölte a felügyelet.

A PSZÁF a K&H tulajdonosai szerinti külföldi felügyeletekkel együttműködve jelenleg vizsgálatot folytat, amelynek lezárásáig erről semmiféle információval nem szolgálhat – hangsúlyozza a közlemény. A felügyelet rendelkezésére álló információk szerint a Kereskedelmi és Hitelbank működése stabil, kifizetési kockázat nem merül fel. A hatóságok azon dolgoznak, hogy a problémákat felderítsék, annak érdekében, hogy a jövőben az ilyen esetek megelőzhetőek legyenek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.