Belföld

Keller levele Poltnak az M7-esről

Keller Lászlól levelet írt Polt Péternek, amelyben a közpénzügyi államtitkár az autópálya-építésekkel kapcsolatosan tett fel kérdéseket a legfőbb ügyésznek – értesült a Népszabadság.

Miként arról a lap szerdai számában beszámolt, az M7-es autópálya 73. és 80. kilométer közötti szakaszán ujjnyi széles, mindkét sávot átszelő, keresztirányú repedések keletkeztek. „A szakértői vélemények szerint ezek a nem megfelelő eljárás következményeként alakultak ki” – írja levelében az államtitkár, aki emlékeztette a legfőbb ügyészt arra, hogy ellenzéki képviselőként 2001 augusztusában feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Álláspontja szerint ugyanis az „M3–M30-as autópálya-szakasz készítése során bűncselekmény elkövetésének gyanúja merült fel”. Az építő a Vegyépszer Rt. és a Betonút Rt. által létrehozott Magyar Autópálya-építő Konzorcium volt. Akkor arra kérte a legfőbb ügyészt, hogy vizsgáltassa meg a minőségi kifogásokat, illetve azt, hogy a kivitelezésért felelős személyek részéről felmerül-e bűncselekmény elkövetésének gyanúja – áll a levélben, amelyben felhívta a figyelmet arra is, hogy az M7-es felújítását is a Magyar Autópálya-építő Konzorcium végezte.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik