Belföld

George Bush 72 éves rokona lehet az új magyarországi nagykövet

George W. Bush amerikai elnök egyik rokonát, George H. Walker Saint Louis-i üzletembert szándékozik kinevezni az Egyesült Államok új magyarországi nagykövetének - jelentette be szerdán a Fehér Ház közleményben.

George Herbert (“Bert”) Walker III jelenleg a Stifel Financial Corporation and Stifel, Nicolaus and Company tiszteletbeli elnöke. Korábban elnöke és vezérigazgatója volt a részvénytársaságnak, amelynél 1976-ban kezdett el dolgozni. A 72 éves George H. Walker 1953-ban a Yale Egyetemen végzett, majd 1956-ban a Harvardon jogból doktorált. 1956-1958 között a légierőnél teljesített katonai szolgálatot.

Bert, ahogy leginkább nevezik, aktív szerepet játszott a helyi és az országos politikában, részt vett Ronald Reagan és George H. W. Bush választási kampányában. Bertnek és feleségének, Carolnak nyolc gyereke és több unokája van.

George Herbert Walker édesapja a jelenlegi elnök, George Walker Bush nagymamájának, Dorothy Walker Bushnak a testvére volt, vagyis nagybátyja az elnök apjának, George Herbert Walker Bush exelnöknek.

George H. Walker, ha nagyköveti kinevezését a szenátus megerősíti, Nancy Goodman Brinkert váltja fel, aki a család régi barátjaként a hírek szerint az elnök választási kampányában vállal szerepet. A 2000 évi elnökválasztáson is részt vett a kampányfinanszírozó pénzgyűjtésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik