Belföld

Bizonytalan tőzsdei prognózisok

Szakértők vegyes várakozásokat fogalmaztak meg a csütörtöki tőzsdenapra vonatkozóan. A BUX csütörtökön 15 pontos csökkenéssel 8015 ponton nyitott.

Sarkadi Kornél, a Raiffeisen Értékpapír Rt. elemzője úgy véli, az európai piacok erősödéssel nyithatnak, délután azonban a megjelenő amerikai vállalati jelentések hektikussá tehetik a piacokat. A magyar börzén elsősorban a Mol és az OTP esetében számít élénk forgalomra és pozitív hangulatra.

Miró József, a Cashline Értékpapír Rt. elemzője lemorzsolódó árfolyamokra számít. Véleménye szerint az európai piacok negatív hangulata mellett a pesszimizmust erősítheti a kormány bejelentése az euró 2008-as bevezetéséről. “Félő ugyanis, hogy a korainak tűnő időpontig a meghirdetettnél is komolyabb áldozatokra lesz szükség” – mondta az elemző.

Vegyes mozgások várhatók az európai tőzsdéken

Az európai tőzsdéken vegyesen mozognak várhatóan nyitáskor az árfolyamok, a figyelem legfőképpen a Nokia második negyedévi eredményadataira irányul.

A SAP, Európa legnagyobb számítógép program készítő csoportja a várakozásokat felülmúló eredményről adott számot és ma jelenti be adatait az Elecrolux is egy sor más társaság mellett.

Londoni elemzők az FTE-100-as index mintegy 7 pontos növekedésére, a frankfurti DAX mutató 10 pontos esésére és a párizsi tőzsde CAC-40-es indexének 4 pontos emelkedésére számítana nyitáskor.

New Yorkban a Dow Jones index szerdán 0,38 százalékos esés után 9094,59 ponton, a technikai papírokkal telített Nasdaq Composite index 0,3 százalékos csökkenés után 1747,97 ponton fejezte be a napot. A New Yorki-i tőzsdezárás után jelentett be javuló negyedévi eredményeket az IBM, a piaci kilátásokat azonban változatlannak ítélte meg, ami befolyásolta a japán tőzsdei esést is.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik