Belföld

Kamatot emelt a Kereskedelmi és Hitelbank

A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. összegtől és lejárattól függően 0,4-2,6 százalékkal emelte lekötött lakossági betéteinek kamatát - közölte a bank szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a háromhavi lekötések esetén az ügyfél akár évi 7,5 százalékos kamathoz is hozzájuthat, míg kéthavi lekötés esetén továbbra is akár évi 8 százalék kamatot kínál a pénzintézet. A bank a kamatemelést az MNB hasonló lépését és a piaci környezet változását követően hajtotta végre.

A döntést követően, a 100 ezer forinton felül lekötött betéteknél minden lejáratra emelkedtek az éves kamatok a banknál, 5,7-5,9 százalék közé. Az idén március 31-én a bank saját tőkéje 96 milliárd forint, mérlegfőösszege 1.247 milliárd forintot tett ki. A pénzintézet céltartalék után konszolidált működési eredménye a nemzetközi számviteli szabályok szerint 5 milliárd forint. Adózás előtti eredménye 5,3 milliárd forint volt, adózás után a mérleg szerinti eredmény 4,2 milliárd forintot tett ki. A tőkearányos megtérülés adózás előtti eredményre vetítve 24 százalék volt.

Tavaly a saját tőkéje 91 milliárd forint volt, mérlegfőösszege 1.232 milliárd forintot tett ki. A K and H működési eredménye tavaly 14,3 milliárd forint volt, adózás előtti eredménye 13,7 milliárdot, adózás utáni mérleg szerinti pedig 11,3 milliárd forintot tett ki. Tavaly a bank tőkearányos megtérülése az adózás előtti eredményre vetítve 17 százalék volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik