Belföld

K&H-botrány: hozam&viszem – megjelent a Figyelő

Csak a szereplők változtak, a konstrukciók alig. VIP lista a közélet, a média és az üzleti világ prominenseivel, pártokhoz közelálló cégekkel, a piaci mértéket messze meghaladó garantált hozam, költségvetési pénzek felhasználásával. Részletek a heti Figyelőben.

Csak a szereplők változtak, a konstrukciók alig. A korábban több állami nagybankra is jellemző gyakorlat folyt még nemrégiben is az ország második legnagyobb, immár négy éve privatizált, külföldi szakmai tulajdonos kezében lévő pénzintézet brókercégében. VIP lista a közélet, a média és az üzleti világ prominenseivel, kétes háttéralkukat sejtető pártokhoz közelálló cégekkel, amelyeknek a piaci mértéket messze meghaladó hozamokat garantáltak, költségvetési pénzek felhasználásával. A Pannonplast-részvények törvénytelen felvásárlása kapcsán indított felügyeleti vizsgálat azonban leleplezte ezt a rendszert is. A menesztett vezetők és a tulajdonosok “mossák” kezeiket, a felelősséget egyetlen munkatársukra hárítva.

Jóllehet a spanyolországi Ibiza szigetén kissé melegebb volt a múlt héten, mint a július közepéhez mérten meglepően hűvös Budapesten, Kulcsár Attila, a K&H Equities befektetési tanácsadója, a bank önkormányzati és EU integrációs ügyvezető igazgatója mégis úgy érezhette: Magyarországon számára most forróbb a talaj. A hivatalosan a mediterrán vidéken szabadságát töltő és saját bevallása szerint hazatérni szándékozó, a hatóságoknak együttműködést ígérő bróker valójában aligha nyaralni ment, sokkal inkább “menekült.” Idehaza ugyanis minden róla szólt, mindenki őt kereste, minden idők legnagyobb hazai bank- és brókerbotrányának főszereplőjét, aki egy politikai lavinát is elindított. Kormánypárti és ellenzéki politikusok egymás érintettségéről nyilatkoztak, egymás “piszkos” ügyeit sejtető, de bizonyítékokban felettébb hiányos bejelentéseikkel szórakoztatták választóikat.

A továbbiakat mától olvashatja a Figyelőben vagy előfizetői kóddal a FigyelőNeten.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik