Belföld

Ötmilliárdos beruházás Ajkán

Mintegy 5 milliárd forintos beruházással felépült 16000 négyzetméter területű új gyárat avatott kedden a német családi vállalkozás, a Poppe & Potthoff magyarországi cége, a Pope & Potthoff Kforint.

Ajkán, ahol közös nyomócsöves befecskendező rendszereket gyártanak az autóipar számára, mondta el az MTI-ECO-nak a Poppe & Potthoff gazdasági igazgatója, Gellén László. A múlt év júniusában megkezdett beruházás fele ingatlan, másik fele gép beruházás. Az ingatlanberuházás lizingkonstrukcióban, a gépi beruházás pedig részben saját erőből, részben bankhitelből valósult meg. A gépi beruházás megtérülése 3-4 év alatt várható.

A saját fejlesztésű termékek gyártást idén januárban kezdték meg 100 fővel és az év végére 180 fő alkalmazásával számolnak. Az idén 15 millió euró, jővőre pedig mintegy 30 millió euró bevétellel számol a társaság, magyarázta Gellén László. Jelenleg a Siemensen kersztül a Peugeot-nak szállít a Poppe & Potthoff magyarországi cége, jövőre pedig, közvetlenül a Daimler-Chrysler beszállítója lesz, tette hozzá a gazdasági igazgató. A 2,08 millió euró jegyzett tőkéjű Poppe & Potthoff már a 90-es évek közepén létrehozott egy vállalkozást Magyaorszgon, de a tevékenységet most az idén kezdte meg.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik