Belföld

Tender a Dunaferr vagyonának megállapítására

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett meg, a Dunaferr Dunai Vasmű Rt. 84,48 százalékos tulajdoni hányadot kitevő, állami tulajdonban lévő részvénycsomagja vagyonértékének meghatározására.

A Közbeszerzési Értesítő szerint, a leendő szakértőnek a részvénycsomag vagyonértékének meghatározása során el kell végeznie a tőkepiaci összehasonlító és az eszközalapú értékelést is.

A kiírás szerint a vagyonérték meghatározásához az ajánlati dokumentációban megfogalmazott feltételek figyelembevételével, az előírt módszereken felül más módszer is alkalmazható. A nyertesnek a szerződéskötéstől számított legkésőbb 45 napon belül el kell végeznie a vagyonértékelést.

A tenderdokumentáció szerint alkalmatlanná kell minősíteni azt az ajánlattevőt, amely az elmúlt 3 éven belül nem foglalkozott legalább egy acélipari, kohászati társaság üzleti értékének a meghatározásával.

E mellett a jelentkező társaság éves beszámolója mérlegfőösszegének illetve nettó árbevételének legalább 3-3 milliárd forintnak kell lennie.

A sikeres ajánlattevőnek alkalmaznia kell legalább 3 felsőfokú képesítéssel rendelkező ingatlanszakértőt, 3 közgazdászt, és 2 kohászati vagy acélipari felsőfokú végzettséggel rendelkező szakembert, akik egyenként legalább 5 éves szakmai gyakorlattal rendelkeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik