Belföld

Tender a Dunaferr vagyonának megállapítására

admin

2003. 07. 14. 08:03

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett meg, a Dunaferr Dunai Vasmű Rt. 84,48 százalékos tulajdoni hányadot kitevő, állami tulajdonban lévő részvénycsomagja vagyonértékének meghatározására.

A Közbeszerzési Értesítő szerint, a leendő szakértőnek a részvénycsomag vagyonértékének meghatározása során el kell végeznie a tőkepiaci összehasonlító és az eszközalapú értékelést is.

A kiírás szerint a vagyonérték meghatározásához az ajánlati dokumentációban megfogalmazott feltételek figyelembevételével, az előírt módszereken felül más módszer is alkalmazható. A nyertesnek a szerződéskötéstől számított legkésőbb 45 napon belül el kell végeznie a vagyonértékelést.

A tenderdokumentáció szerint alkalmatlanná kell minősíteni azt az ajánlattevőt, amely az elmúlt 3 éven belül nem foglalkozott legalább egy acélipari, kohászati társaság üzleti értékének a meghatározásával.

E mellett a jelentkező társaság éves beszámolója mérlegfőösszegének illetve nettó árbevételének legalább 3-3 milliárd forintnak kell lennie.

A sikeres ajánlattevőnek alkalmaznia kell legalább 3 felsőfokú képesítéssel rendelkező ingatlanszakértőt, 3 közgazdászt, és 2 kohászati vagy acélipari felsőfokú végzettséggel rendelkező szakembert, akik egyenként legalább 5 éves szakmai gyakorlattal rendelkeznek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.