Belföld

Nastase cáfolja, hogy hat háza lenne

A román kormányfő azt állítja, hogy jelenleg nem rendelkezik hat házzal, de élete folyamán élt ennyiben - írja a Ziarul de Iasi nevű romániai lap.

Adrian Năstase román kormányfő interjút adott a BBC tévé egyik legnépszerűbb vasárnapi politikai műsorának. A miniszterelnök kijelentette, hogy a korrupció jelensége hozzátartozik az átmeneti időszakhoz, de a kormány lépéseket tesz, főleg a korrupcióellenes törvénycsomag elfogadásával. Szerinte erőfeszítések történnek a közigazgatás tevékenységének átláthatóbbá tételére, beleértve a közbeszerzések elbírálását is. Nastase kijelentette, hogy a földek körülbelül 95 százalékát visszaadták és privatizálták az ipar 93 százalékát.

Ami azt a vádat illeti, hogy hat háza lenne, Adrian Năstase elmondta, hogy azon házakról van szó, melyekben élete 53 éve során lakott, nem azokról, melyekben a feleségével jelenleg él.

Adrian Năstase még elmondta, hogy az Új Európa gondolata csak az iraki háború folyamán volt alkalmazható, hozzájárulva a konfliktus erkölcsi indoklásához, de személy szerint ő jobban kedveli az Egyesült Európa kifejezést, tekintettel a kelet-európai térségből származó új tagok kooptálásának folyamatára.

Adrian Năstase emlékeztetett arra, hogy Románia 500 katonával vesz részt és egyúttal szerepet vállal a bagdadi Külügyminisztérium koordinálásában, talán másoknál jobban megértve az iraki helyzetet, mivel neki szintén egy diktatúrát kellett legyőznie.

Forrás: Romániai Sajtófigyelő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik