Belföld

Még termel a felszámolás alatt álló szécsényi elektronikai kft.

admin

2003. 07. 14. 10:17

"Egyelőre folytatják a termelést a felszámolás alatt álló szécsényi központú Elektronikai és Mechanikai Kft.-nél, a cég további sorsa attól függ, hogy meg tudják-e oldani a termelés finanszírozását" - közölte a felszámolóbiztos hétfőn.

Szondi György, a Reorg Gazdasági és Pénzügyi Rt. munkatársa közölte: 155 millió forintra van szükség ahhoz, hogy kifizethessék a szécsényi és a váci üzem 842 dolgozójának elmaradt munkabérét, illetve a felmondással járó kiadásokat. Hozzátette: ezt az összeget a központi bérgarancia alapból igényelték, a kifizetések az átutalást követően kezdődnek el.

Az elektronikai kft. dolgozói májustól nem kaptak fizetést. A cég csődjét az okozta, hogy nem tudta pótolni a Grundig felszámolása után keletkezett több mint 30 százalékos termeléskiesést.

Szondi György közlése szerint a váci és a szécsényi üzem is rendelkezik megrendelésekkel, és mindkét helyen folytatják a termelést. “A kft. további sorsa attól függ, hogy gazdaságosan
működtethető-e a cég, meg tudják-e oldani a termelés finanszírozását, az alapanyagok beszerzését és a szolgáltatások fenntartását, illetve hoznak-e konkrét eredményt a befektetőkkel, finanszírozókkal folytatott tárgyalások” – mondta.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.