Belföld

Még termel a felszámolás alatt álló szécsényi elektronikai kft.

"Egyelőre folytatják a termelést a felszámolás alatt álló szécsényi központú Elektronikai és Mechanikai Kft.-nél, a cég további sorsa attól függ, hogy meg tudják-e oldani a termelés finanszírozását" - közölte a felszámolóbiztos hétfőn.

Szondi György, a Reorg Gazdasági és Pénzügyi Rt. munkatársa közölte: 155 millió forintra van szükség ahhoz, hogy kifizethessék a szécsényi és a váci üzem 842 dolgozójának elmaradt munkabérét, illetve a felmondással járó kiadásokat. Hozzátette: ezt az összeget a központi bérgarancia alapból igényelték, a kifizetések az átutalást követően kezdődnek el.

Az elektronikai kft. dolgozói májustól nem kaptak fizetést. A cég csődjét az okozta, hogy nem tudta pótolni a Grundig felszámolása után keletkezett több mint 30 százalékos termeléskiesést.

Szondi György közlése szerint a váci és a szécsényi üzem is rendelkezik megrendelésekkel, és mindkét helyen folytatják a termelést. “A kft. további sorsa attól függ, hogy gazdaságosan
működtethető-e a cég, meg tudják-e oldani a termelés finanszírozását, az alapanyagok beszerzését és a szolgáltatások fenntartását, illetve hoznak-e konkrét eredményt a befektetőkkel, finanszírozókkal folytatott tárgyalások” – mondta.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik