Belföld

Kulcsár-életrajz a Magyar Nemzetben

Kulcsár Attila, a K&H Equities több mint tízmilliárd forintnyi sikkasztással gyanúsított befektetési tanácsadója a Magyar Nemzet szerint Nagykanizsán építőipari segédmunkásként kezdte, majd valutanepperként folytatta pályafutását. Még nem volt harmincéves sem, amikor a politikai és gazdasági elit bizalmát élvező csúcsmenedzserré vált. Megbízói még az érettségi vizsgát sem követelték meg tőle.

Szülővárosában, Nagykanizsán, a kilencvenes évek közepén népszerű és ismert figura volt – írja a Magyar Nemzet -, számos vállalkozó bízta rá a pénzét. Kulcsár Attila piramisbankjába közvetítésükkel legalább kétszáz kisbefektető vitte be tőkéjét havi 5-6-7 százalékos kamatért. A bombaüzlet 1996 végén összeomlott, Kulcsár pedig a befektetők maradék pénzével külföldre menekült.

Egy kárvallott kisbefektető feljelentése nyomán a rendőrség felgöngyölítette az ügyet; Kulcsár is képbe került, ám megúszta a felelősségre vonást. Visszatérte után a K&H brókercége tárt katrokkal fogadta, gyorsan emelkedett a ranglétrán, miközben egykori nagykanizsai ügyfelei sorra tönkrementek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik