Belföld

A K&H Equities rendelkezik bankkockázati viszontbiztosítással

A K&H Equities Rt. minden olyan ügyféllel felvette a kapcsolatot, akiknek befektetési tanácsadói szerződése volt a brókercéggel - jelentette be hétfőn a Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) Rt. kommunikációs igazgatósága.

A hitelintézet – nyilvánvalóan a sajtóban a napokban
megjelent állításokra reagálva – közölte: az ügyfelekkel való
egyeztetések célja a teljes számlatörténet rekonstruálása, a valós és igazolt követelések, az eddigi tényleges, s valós hozamok valamint teljesítések mindkét fél általi elfogadása és igazolása. A bank cáfolta, hogy bármilyen különalkut kötne és ismételten leszögezi, hogy nem voltak és nincsenek különleges bánásmódban részesített ügyfelek a bankcsoportban.


Az egyeztetések alapján megállapított egyenlegeket a brókercég jogos követelésnek tekinti és minden ilyen igazolt követelést teljesít. A K&H Equities az ügyfelei számára már kifizetett valós hozamokat nem követeli vissza – tartalmazza a hitelintézet közleménye.


A K&H Bank, mint kisebbségi tulajdonos nem konszolidálja
bankcsoporti mérlegébe a K&H Equitiest – közölte a hitelintézet. (A brókercég többségi tulajdonosa 50 százalék + egy szavazattal az ABN Amro Bank, a fennmaradó rész a K&H Banké.) Bejelentette tovább, hogy a brókercég tulajdonosai rendelkeznek teljes körű, a dolgozók által elkövetett szabálytalanságok okozta károkat is lefedő nemzetközi bankkockázati viszontbiztosítással.


A K&H Equities a cég korábbi közlése szerint 60-70 ügyfelét
károsította meg szabálytalan tranzakciók végzésével. Az okozott kár néhány milliárd forint lehet, amiért a cég álláspontja szerint egyetlen befektetési tanácsadó felelős. Az ügy miatt a múlt héten lemondott Rejtő E. Tibor, a K&H Bank vezérigazgatója és a belső ellenőrzésért felelős vezérigazgató-helyettes, Ludo Jacobs.


A bank felhívta a figyelmet arra, hogy július 15-én megkezdődik
a Prudent Invest által kibocsátott, Pillér II. elnevezésű, zárt végű befektetési jegyek kifizetése, emiatt a K&H Bank fiókjaiban megnövekedhet az ügyfélforgalom, ez azonban nem áll kapcsolatban a K&H Equities ügyével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik