Belföld

Új pályázat a Hajógyári Sziget Vagyonkezelő Kft. értékesítésére

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) új pályázatot ír ki a héten a Hajógyári Sziget Vagyonkezelő Kft. állami tulajdonrészének értékesítésére - mondták el a privatizációs szervezetnél hétfőn az MTI kérdésére.

Bár korábban az ÁPV Rt. arról számolt be, hogy jelentős az érdeklődés, a májusi pályázat azonban eredménytelenül zárult, miután értékelhető ajánlat az ÁPV Rt. szerint nem érkezett a kiírásra. A társaság 66,79 százalékát kitevő, 2.381 milliárd forint névértékű tulajdonrészének limitára 6,6 milliárd forint volt.

A Hajógyári Sziget Vagyonkezelő Kft. a 118 hektáros Hajógyári Sziget egyharmadát birtokolja a rajta lévő 48 kisebb-nagyobb épülettel együtt. Ezek a korábbi hajógyári műhely- és egyéb épületek jelenleg irodákként, vendéglátóhelyekként, sportteremként, stúdióként szolgálnak. A kft. tevékenységébe tartozik az ingatlanok bérbeadása, az infrastruktúra karbantartása, az épületek fenntartása, korszerűsítése is.

A kft. többségi tulajdonosa az ÁPV Rt., további 31 százalékkal rendelkezik a CP Holdings, amelynek 17,9 százalékos közvetlen részesedése van a Danubius Hotels Rt-ben, a fennmaradó rész pedig 24 kistulajdonosé. Ezek a magánszemélyek, társaságok és szövetkezetek az egykori hajógyár hitelezőiként jutottak az üzletrészekhez. A kft. árbevétele 2002-ben 790 millió forint, nyeresége 190 millió forint volt.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik