Belföld

Hobbitok is laknak Krasznodarban

admin
admin

2003. 07. 14. 10:22

Oroszország olvasztótégelyének nevezik az ország déli részén fekvő krasznodari területet, ahol a legkülönbözőbb népcsoportok élnek együtt. A legutóbbi népszavazáson azonban még a legrutinosabb statisztikusokat is meglepte az eredmény...

A krasznodari területen, a kubányi vidéken az oroszok, a kozákok, a zsidók, a kaukázusiak – köztük a kereskedelmet kezükben tartó örmények -, de még a csehek és a görögök is megjelentek itt az idők során. Sőt, regisztrálnak ma is jugoszlávokat, akiknek egyike még magyarul is beszél. A meszhet-törökök egyre nagyobb számban élnek szintén ezen a vidéken, ám a legmeglepőbb eredményt a tavalyi népszavazáson a Tolkien-rajongók okozták Krasznodar vidékén: ők ugyanis hobbitoknak vallották magukat, vagyis A gyűrűk urából ismert, kitalált népcsoporthoz tartozónak vélik magukat. Ezzel egyébként sikerült felülmúlniuk azt a krasznodari csoportosulást is, amely szkítának tartja magát – írja a Nógrád Megyei Hírlap.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.