Belföld

Eladó a Tököli Repülőtér

admin
admin

2003. 07. 14. 14:53

A Tököli Repülőteret valamivel több mint 3 milliárd forintos limitár mellett, nyilvános, kétfordulós pályázaton értékesíti az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV).

Az ÁPV Rt. honlapján is megjelentetett kiírás szerint a
pályázaton jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági
társaság, valamint ezek konzorciuma vehet részt, amennyiben
megfizette a 300 millió forintos bánatpénzt. További feltétel, hogy a pályázó elmúlt két lezárt gazdasági év mérlege nem tartalmazhat veszteséget és eladósodottságának mértéke
nem haladja meg a 40 százalékot. A pályázónak minimálisan 200 millió forintos jegyzett-, és 1 milliárd forintos saját tőkével kell rendelkeznie. A repülőteret az ÁPV Rt “… polgári légiközlekedési és egyéb vállalkozási célra…” értékesíti.


Az ingatlanon a szovjet csapatok által okozott környezeti kár
kármentesítési feladatait az ÁPV Rt. végzi. A kármentesítés befejezéséig az ingatlan-nyilvántartásból a tartós környezeti kárra vonatkozó teher nem törölhető. Egy, a témában összeállított tanulmány szerint a repülőtér kármentesítésének becsült költsége, az ÁPV Rt. felelőségi körén túl, mintegy 172,1 millió forint. A pályázat benyújtásának határideje augusztus 18-a.


Az érvényes pályázatok elbírálása a megajánlott vételár alapján történik. Az értékelés során, egyező összegű ajánlatok esetén, illetve amennyiben az eltérés nem haladja meg a 10 százalékot, a privatizációs szervezet az ajánlattevőket versengő ajánlattételre hívja meg.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.