Belföld

Változások az Erőforrás Alapítvány / United Way Magyarországnál

Czirják László, az Erőforrás Alapítvány/United Way Magyarország kuratóriumának elnöke ma bejelentette, hogy Ertsey Katalin július 24-ével megválik az Alapítvány ügyvezető igazgatói posztjától.

Ertsey, aki 1999 óta vezeti a United Way magyarországi hálózatát, a továbbiakban tanácsadóként segíti a United Way munkáját. Új, tanácsadói szerepében Ertsey a legfontosabb stratégiai kérdésekre fókuszálhat, melyek a United Way további fejlődését segítik elő, valamint kapcsolattartóként fog szolgálni a legfőbb támogatók és partnerek felé.

„Hálásak vagyunk Katalinnak mindazért, amit a United Way-ért tett” – mondta Czirják László. „Kemény munkája és elkötelezettsége eredményeként széleskörű stratégiai változások valósultak meg a United Way-ben. Az ő segítségével vált azzá a hatékony és átlátható szervezetté, amelynek az Erőforrás Alapítvány United Way Magyarországot ma ismerjük.”

Az utód keresése előrehaladott állapotban van, miközben az Alapítvány irodája bezár a nyári szabadságolások idejére.

A United Way magyarországi hálózatának küldetése a magyar civil társadalom erősítése, a civil és az üzleti szféra együttműködésének fejlesztése, és a helyi közösségek szükségleteinek felmérésén alapuló, hiánypótló szolgáltatások támogatása hatékony és átlátható adománygyűjtéssel és forráselosztással.

2003. májusában az Erőforrás Alapítvány/United Way Magyarország kihirdette idei támogatási programját, mely több, mint 23 000 ember életminőségén javít 103 millió forint értékű adománnyal, 233 szervezet támogatásán keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik