Belföld

Továbbra is igényelhetnek kedvezményes hitelt a kisvállalkozások

admin
admin

2003. 07. 11. 12:52

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány nem állította le hitelezési programjait - tudta meg a FigyelőNet az alapítvány közleményéből. Pénzügyi forrásai továbbra is rendelkezésére állnak, és várják a hiteligénnyel jelentkező budapesti vállalkozásokat. A rendelkezésre álló alap nagysága meghaladja az 2 milliárd forintot.

A budapesti vállalkozások a fővárosiak által kifejlesztett Budapest Kisvállalkozói Hitel programot vehetik igénybe. A programban legfeljebb 15 millió forintig terjedő hitelösszeg vehető igénybe, 60 hónapos futamidővel, 7,8 százalékos éves kamattal, amit a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kamattámogatása tesz lehetővé.

A 2001-ben Európa-díjat is nyert Budapest Kisvállalkozói Hitelre budapesti és legfeljebb 25 százalékban külföldi érdekeltségű vállalkozások nyújthatnak be hitelkérelmet. A konstrukció forrását a Fővárosi Önkormányzat és a Polgári Takarékszövetkezet biztosítja.

A Budapesti Kisvállalkozói Hitelhez a Hitelgarancia Rt. készfizető kezességet vállal, és a kezességvállalási díj 50 százalékát a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium ugyancsak átvállalja.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) modellje alapján a Primom Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány új mikrohitelprogramot indított.

A know-how átadásáról a közelmúltban írta alá a két alapítvány a szerződést. A hitel egyik része a Primom Alapítvány, a másik része a Szabolcs Takarékszövetkezet saját forrása. Az átlagkamat 8,5 százalékra csökken. Az együttműködés eredménye a kereskedelmi banki szempontok szerint még nem finanszírozható kisvállalkozói kör hitelhez juttatása.

A programban azok a mikro- és kisvállalkozások vehetnek részt, amelyek a központi feltételeknek is megfelelnek: árbevételük nem több 200 millió forintnál, alkalmazottainak száma maximum 9 fő és rendelkeznek 20 százalék saját erővel.

A kedvezményes kamatozású hitelek felhasználhatók beruházásra, fejlesztésre, vállalkozási célú ingatlan vásárlásra valamint forgóeszköz bővítésre.

A BVK kuratóriuma úgy döntött: a konstrukció eljárási rendjét a Magyar Vállalkozásfejlesztési Hálózat konzorciumot alkotó megyei vállalkozásfejlesztési alapítványoknak térítésmentesen adja át. Így a mirohitelprogram továbbfejlesztéseként az ország egész területén elérhető lehet a későbbiekben az új konstrukciójú hitelforrás. A hitelfeltételekről személyesen Budapest, VII. Rákóczi út 18. szám alatt, vagy telefonon a 269-6869 számon, illetve a BVK honlapján (http://www.bvk.hu) címen lehet.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Bavaria's State Premier Markus Soeder speaks to supporters after first exit polls were announced on public television at the Bavarian regional government building after the Bavaria state election in Munich, southern Germany, on October 14, 2018. (Photo by Christof STACHE / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.