Belföld

A PM ismertette László Csaba és a K&H Bank “kapcsolatát”

A pénzügyminiszter, László Csaba 2001 februárjától 2002 februárjáig a K and H Bank integrációért felelős vezérigazgató-helyettese volt, és ebben a minőségében egyetlen konkrét befektetést, értékpapír-ügyletet vagy ügyfélszámlát sem felügyelt - mondta Máté Dániel, a Pénzügyminisztérium (PM) szóvivője csütörtökön.

A szóvivő arról is tájékoztatott, hogy László Csaba vezérigazgató-helyettesként nem felügyelte a K and H Equities tevékenységét, az értékpapírcég egy másik vezérigazgató-helyettes alá tartozott. A szóvivő arra reagált, hogy Rogán Antal fideszes képviselő sajtótájékoztatón felvetette a pénzügyminiszter felelősségét a brókercég tevékenységével kapcsolatban. A képviselő szorgalmazta, hogy László Csaba adjon választ: a banknál milyen területet felügyelt.

Máté Dániel elmondta: László Csaba nem alapíthatta meg a K and H Equities-t, mert az az ABN Amro brókercégének, az ABN Equities-nek a jogutódja. Annak jogelődjét pedig még 1992-ben alapították, amikor László Csaba osztályvezető volt a Pénzügyminisztériumban. Máté Dániel elmondta: “László Csaba nincs rajta az ominózus VIP-listán, de ügyfele a K and H Banknak, ahogyan ügyfele öt biztosítónak és még egy banknak, valamint ügyfele a gáz-, víz- és villamosműveknek is”. A szóvivő szerint a pénzügyminiszter a banktól való távozása óta megőrizte folyószámláját, mert elégedett volt a szolgáltatásokkal, fizetését a mai napig erre utalja a Pénzügyminisztérium.


A legfrissebb hírek és összeállítás e témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik