Belföld

Meghiúsítottak egy terroristaakciót Moszkvában

Robbantásos merényletet hiúsítottak meg Moszkvában, de a robbanószerkezet hatástalanításával próbálkozó szakértő életét vesztette.

Az orosz főváros központjában, az Imbir étteremben dolgozó biztonságiak szerdán a késő esti órákban feltartóztattak egy gyanúsan viselkedő nőt. Amikor vállra vethető zsákját akarták megvizsgálni, a nő eldobta csomagját, s megpróbált kereket oldani, de lefogták.

Az orosz belbiztonsági szolgálat kihívott szakértői – miután az éttermet és a környező lakóházakat kiürítették a hatóságok – megpróbálták hatástalanítani a táskába rejtett pokolgépet, de sikertelenül. A robbanószerkezet – közép-európai idő szerint hajnali fél egy tájban – működésbe lépett, s megölte a hatástalanítással próbálkozó robbantási szakértőt. Az orosz hatóságok egyelőre vizsgálják, hogy milyen típusú volt a robbanószerkezet, s kihallgatják az elfogott nőt.

Legutóbb szombaton követtek el robbantásos merényletet Moszkvában, s azóta fokozták a biztonsági intézkedéseket. A hét végén az orosz főváros területén lévő tusinói repülőtéren két – minden valószínűség szerint csecsen – öngyilkos terroristanő robbantotta fel az övére erősített bombát, egy rockfesztivál bejáratánál. A merénylet következtében a tetteseken kívül 14 fiatal vesztette életét, 36 embert kórházban ápolnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik