Belföld

Euró Wales-ben?

Wales kulturális minisztere, Alun Pugh bejelentette, hogy négy walesi kastélynál elfogadják az eurót mint hivatalos fizetőeszközt. Ha a rendszer beválik, más turisztikai létesítményeknél is bevezethetik.

Alun Pugh tájékoztatása szerint Caernarfon, Conwy, Tintern és Caerphilly kastélyainál a turistáknak nem kell angol fontra átváltaniuk az eurót, hanem a közös európai valutával fizethetnek a szolgáltatásokért, termékekért. A Wales kulturális örökségeivel foglalkozó testület bejelentette, ha az euró-elfogadási rendszer népszerű lesz, akkor azt más turisztikai célpontoknál is bevezetik.

A kísérleti akció részvevője a Caerphilly kastély, Wales legnagyobb kastélya is, amelyet évente 80 ezer turista keres fel.

Dollár is jöhet

Az euró elfogadása nem precedens nélküli Walesben. Egész Nagy-Britanniában Llangollen városa volt az első, eurót elfogadó település: múlt év júliusában a Nemzetközi Zenei Fesztiválra érkezők fizethettek a közös európai pénzzel. A helyi kereskedőknél azóta is gond nélkül vásárolhatunk euróért. Sőt, az idei fesztiválon már a dollárt is elfogadják hivatalos fizetőeszközként.

euro.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik