Belföld

Deutsche Telekom: stabil kilátások

Felülvizsgálat után megerősítette stabil kilátással csütörtökön a német Deutsche Telekom - a Matáv stratégiai befektetője - cégadósi besorolásait a Standard and Poor's nemzetközi hitelminősítő, amely szerint a legnagyobb európai távközlési vállalat teljesíteni fogja idei szabadkészpénz-célját.


A Londonban kiadott közleményben a Matávról nem esett különemlítés, de a szövegben az áll, hogy a megerősítés a Deutsche Telekom “csatolt részeire” is vonatkozik. Guy Deslondes, az S and P milánói irodájának vezető távközlési cégelemzője – aki a közleményt jegyezte – az MTI-nek csütörtökön azt mondta: a közleményben név szerint valóban csak a Deutsche Telekomról esik szó, de a Standard and Poor’s álláspontja továbbra is az, hogy a német távközlési cég stratégiai érdekeltségeinek besorolásai az anyavállalattal együtt mozognak, azzal együtt is, hogy “a Deutsche Telekom és a Matáv dinamikája között van némi különbség”.

Az S and P a korábbi, negatív kilátású vizsgálat végeztével tavaly április 8-án süllyesztette egy fokkal az “A mínusz” szintű – elsőrendű befektetői – szuverén magyar devizaadósi minősítés alá, a jelenleg érvényes “BBB plusz”-ra a Matávot. Ennek előzményeként a hitelminősítő ugyanaznap leértékelte a Deutsche Telekomot is, szintén “A mínuszról” “BBB plusz”-ra, a Deutsche Telekom akkori, romló adósságleépítési kilátásaival indokolva a lépést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik