Belföld

Cipőevés Hillary Clinton könyve kapcsán

"Megetették a cipőjét" egyenes adásban a CCN amerikai hírtelevízió egyik ismert konzervatív műsorvezetőjével, aki korábban azt állította, hogy elfogyasztja lábbelijét, amennyiben Hillary Clinton New York-i szenátornak sikerülne egymillió példányt eladnia memoárkötetéből.

A New York-i Simon and Schuster kiadó – amely 8 millió dollárt fizetett a szerzőnek a könyvért – viszont szerdán megerősítette, hogy alig egy hónap alatt elkelt egymillió példány az Élő történelem címmel megjelent visszaemlékezésekből. A volt first lady, Bill Clinton volt elnök felesége június 9-én jelentette meg emlékiratait, amelyekben egyebek mellett ír a Fehér Házban töltött nyolc évről is.

A kötet megjelenése előtt Tucker Carlson, a CNN Kereszttűz című műsorának társ-műsorvezetője (a liberális felfogásúnak számító Paul Begala párja) – aki a korábbi években sem fukarkodott a Clinton házaspár éles bírálatával – a nézőknek azt ígérte: megeszi az egyik cipőjét, ha Hillary művéből el tud adni egymillió példányt, ami teljes képtelenség.

Az eladási példányszám szerdai hivatalos bejelentését követően a CNN-től felhívták Carlsont: úgy készüljön esti műsorára, hogy a lakomához előkészítették a fűszereket, az asztalon van már mustár, ketchup, majonéz, só és bors. Az egyenes adás kezdete után azonban a stúdióban megjelent Hillary Clinton, és egy csokiból és piskótából készült lábbelivel ajándékozta meg a könnyelmű ígérete nyomán a legrosszabbra készülő Carlsont. A szenátor asszony mosolyogva azt hangoztatta, hogy megbocsát bírálójának, hisz az már eléggé megszégyenült és elég megaláztatást szenvedett el. Tovább csipkelődve Hillary azért megjegyezte azt is, hogy nem ez volt az első eset, amikor a – Clintonékat hevesen bíráló – műsorvezető tévedett.

A csokicipőből azonban Hillary Clinton is evett egy porciót a két műsorvezetővel együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik