Belföld

Tovább dagad a K&H Equities botrány

admin

2003. 07. 09. 18:42

Jövő hét közepén gyanúsítottként hallgatja ki az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága Kulcsár Attilát, a K and H Equitiesnek a munkatársát, aki jogi képviselője útján ígéretet tett a megjelenésre - mondta el Molnár Csaba alezredes.

“Szerdán fél egy és fél kettő között tartott házkutatást és foglalta le a brókercég iratait a rendőrség; egyelőre nem találtunk a Lamperth Mónika belügyminiszter férje és a brókercég közötti szerződéses viszonyra utaló dokumentumokat” – mondta a rendőrségen a K and H Equities ügyeit vizsgáló csoport egyik vezetője. “A nyomozás nincs kapcsolatban a Pannonplast ügyével” – hangsúlyozta Molnár Csaba.

Elmondta: hétfőn rendelték el a nyomozást a brókercéggel szemben a K and H Bank feljelentése alapján, amelyben az szerepelt: “a brókercég elmúlt négy-öt évi tevékenységében több olyan tranzakciót bonyolítottak le, amelyek nem feleltek meg az ügyfelek rendelkezéseinek”.

A rendőrség jelenlegi információi szerint ezek a cselekmények 60-70 ügyfél tranzakcióit érintik, akiknek az összes befektetésük mintegy 20 milliárd forintra tehető – tette hozzá. “Ez azonban nem a bűncselekmény kárértéke” – hangsúlyozta az alezredes, és hozzátette: eddig egy befektető tényleges káráról tudnak, ez 500 millió forint. A bank feljelentésére indult nyomozáshoz csatolták a Nemzetbiztonsági Hivatal hasonló tartalmú feljelentését is.

A szerdán lefoglalt bizonyítékok – dokumentumok és számítógépek – alapján lehet majd meghatározni a tényleges kárértéket, “de ezt megnehezíti, hogy a feltételezett elkövető, Kulcsár Attila és egyelőre ismeretlen társai éveken át manipulálták a számlaforgalmakat és a bizonylatokat” – közölte az alezredes. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, “a rendelkezésre álló adatok alapján nem tud arról, hogy állami cég is károsultja lenne a K and H Equitiesnél történt sikkasztásnak”.

Az alezredes személyes adat védelme miatt egy kérdés kapcsán nem adott információt arról: Kulcsár Attilának van-e büntetése jogosulatlan pénzintézeti tevékenység miatt, csak annyit közölt: “jogi értelemben büntetlen előéletű”. A kérdés arra vonatkozott, hogy Kulcsár Attilát pilótajáték szervezése miatt korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték-e.

Németh Lajos, az ORFK kommunikációs igazgatóságának helyettes vezetője a Fidesz sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva kijelentette: “a rendőrség képes független vizsgálatot lefolytatni az ügyben”. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdán ugyanis kijelentette: a rendőrség “ma Magyarországon nem képes független vizsgálatot lefolytatni” a Pannonplast, illetve a K and H Equities ügyében.

A kormányszóvívő is cáfolja Lamperth Mónika férjének érintettségét

A belügyminiszter férje soha nem állt szerződéses viszonyban a K and H Equities nevű céggel – jelentette ki Gál J. Zoltán kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón, Budapesten. Rogán Antal fideszes politikus ma azt állította, hogy a belügyminiszter férjét, Jegesy András ügyvédet szerződés kötötte a brókercéghez, amely “egymillió forintos jövedelmet jelentett számára”.

“Rogán Antalt vagy félrevezették, vagy ő akar tudatosan valakiket félrevezetni” – mondta Gál J. Zoltán, megjegyezve: előbbit sajnálatosnak, utóbbit pedig szánalmasnak tartja. “Rogán Antal állításainak annyi értelme van, mint amennyi valóságtartalma az alapállításnak: semmi, azaz nulla.”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.