Belföld

Mérsékelt aktivitásra számítanak a pesti tőzsdén

Szakértők mérsékelt befektetői érdeklődésre számítanak kedden a budapesti részvénypiacon. A BUX 1 pontos emelkedéssel 8055 ponton nyitott kedden.

Marosi Gábor, a Takarékbank kereskedelmi igazgatója visszafogott kereskedést vár a gyér érdeklődés miatt. Véleménye szerint a K and H Equities ügyében feltárt újabb információk negatívan befolyásolhatják a hangulatot.

Kozma László, a CA-IB Rt. üzletkötője úgy véli, folytatódhat az emelkedés a magyar piacon, de az erősödést visszafoghatja az európai piacokon esetlegesen bekövetkező korrekciós csökkenés.

Lendületes kezdésre számítanak Európa tőzsdéin

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok kedden emelkedéssel nyitnak, főleg a New York-i Nasdaq piac jó hétfői teljesítménye nyomán.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 15 pontos nyereséggel kezdhet, a frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 5 pontos veszteség és 17 pontos nyereség között alakulhat nyitáskor.

Kedd reggel a New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései lefelé mutattak: a New York-i értéktőzsde fő mutatójának (DJIA) határidős jegyzése 12 ponttal csökkent, a Nasdaq piac összetett mutatójáé 1,50 ponttal süllyedt.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik