Belföld

Felavatták a tapolcai gyógyszállót

admin

2003. 07. 08. 15:16

A kormány jövőre olyan gyermek és ifjúsági üdültetési rendszert dolgoz ki, amely minél több gyermeknek nyújt majd lehetőséget arra, hogy kedvezményesen nyaralhasson a Balaton-parton - közölte a tapolcai gyógyszálló avatásán kedden Medgyessy Péter. A miniszterelnök utalt arra is: a 47 pontos balatoni cselekvési terv végrehajtására jövőre már 1,5 milliárd forintot biztosít a kormány.

A magántőke bevonására szükség van az egészségügy minden területén, és erre jó példa a tapolcai gyógyszálló is – hangsúlyozta a kormányfő. Hülvely István, a tapolcai Pelion Hotelt üzemeltető Hunguest Rt. vezérigazgatója a szállodaavatót megelőző sajtótájékoztatón elmondta: a 228 szobás, négy csillagos gyógyszálló 4 milliárd forintos költséggel épült fel egy év alatt.

Medgyessy Péter többek között arról is beszélt, hogy “Magyarország mesésen gazdag gyógy- és termálvizekben. Alig akad az országnak olyan pontja, ahol egy próbafúrás kudarccal végződne. Gyógy- és termálvízkincsünk a térségben egyedülálló. Erre az adottságunkra – az egészségturizmus világszerte tapasztalható térnyerésével – külön iparág épülhet: Magyarország lehet Európa gyógy- és egészségturisztikai központja!”.

“A tapolcaiaknak ezt nem kell magyaráznom” – folytatta a miniszterelnök -, “olyan településen élnek, amelynek még a neve, ez a szláv eredetű szó is meleg vizet jelent, és ahol a helyi tavasbarlangot már 1903-ban, vagyis éppen száz esztendeje fedezték fel (ráadásul épp az akkori polgármester telke alatt!), hogy aztán nemsokára az asztmás betegek kezelésére szakosodott kórház épülhessen fölé, a 21. században pedig, íme, egy gyógyszálló.”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.