Belföld

A Tebész BÉT-részvényt vásárolt

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) a Budapesti Értéktőzsde Rt. részvényeiből egy darabot vásárolt, ezáltal bekerült a tőzsde tulajdonosai közé - hozta nyilvánosságra a szövetség. Dióslaki Gábor, a Tebész elnöke a FigyelőNetnek elmondta, hogy a részvényt egy "szimpátia-eladótól" vásárolták.

A Tebész tavaly augusztusban kezdte meg a hatékonyabb érdekvédelmi tevékenységéhez szükséges eszköztárának bővítését. Akkor 43 tőzsdén jegyzett részvénytársaságban szerzett 1-1 darab részvény erejéig tulajdonjogot, továbbá 1-1 darab, szintén a tőzsdén forgó Pillér 1A és 2A befektetési jegyet vásárolt.

Az érdekvédelmi szervezet ezzel teremtett kikezdhetetlen jogalapot a kistulajdonosoknak kárt okozó, vagy őket hátrányosan kezelő cégekkel szemben szükségessé váló fellépéseihez – fogalmaz a Tebész közleményében.

A BÉT-részvényt a Tebész elsősorban a közgyűléseken való megjelenési és felszólalási lehetőségének biztosítása érdekében vásárolta, mivel a tőzsde ügyvezetésével már eddig is vitamentes és eredményes kapcsolatot tartott fenn – hangsúlyozza az érdekvédelmi szervezet.

A részvény vásárlási árfolyamát az eladó kérésére a Tebész nem hozhatja nyilvánosságra. A szövetségnek több mint fél éves eladó utáni keresgélés után sikerült a Budapesti Értéktőzsde tulajdonosává válnia.


Dióslaki Gábor, a Tebész elnöke a FigyelőNetnek elmondta: korábban némi félreértésre adott okot a vásárlásról szóló bejelentés. Ezért Dióslaki hangsúlyozni kívánta, hogy a részvény vásárlója nem ő, hanem a Tebész, mint szervezet volt. Az ügyletben nem volt stróman, a részvényt értékesítő magánszemély “egy szimpátia-eladó” volt, aki nem kíván több részvényétől megszabadulni – tette hozzá a szervezet elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik