Belföld

A BorsodChem leállítja régi polimergyárát

admin
admin

2003. 07. 07. 14:00

Az európai szintű - és a vállalat szerint elkerülhetetlen - iparági konszolidáció miatt a BorsodChem igazgatósága úgy döntött, hogy leállítja a 40 éves, 30 ezer kilotonnás évi kapacitással működő Polimer I. nevű üzemét, ahol szuszpenziós PVC-gyártás zajlott. A döntés azonnali hatályú és végleges - szól Kovács F. László vezérigazgató közleménye, amelyet a BÉT honlapján tettek közzé.

Az osztrák Vienna Capital csoporthoz tartozó kazincbarcikai BorsodChem évi 330 ezer tonnás kapacitása 300 ezer tonnára csökken e lépéssel – írja az Econews. Tavaly a társaság 275 500 tonna PVC-port gyártott, és az idén is hasonló mennyiséget tervez. Tavaly a PVC-por exportjából közel 30 milliárd forint árbevétel származott, a belföldi értékesítés pedig közel 6 milliárd forintot tett ki.


Az üzem bezárásáról szóló döntést a magas fajlagos költség és a minőségi hiányosságok indokolták, válaszolta az Econews kérdésére Gazdik Zoltán, a BC gazdasági vezérigazgató-helyettese. Gazdik Zoltán nem kívánta számszerűsíteni az üzem bezárásának a profitra gyakorolt kedvező hatását.


A 12,31 milliárd forint jegyzett tőkéjű BC konszolidált saját tőkéje az év végén 83,92 milliárd forint volt. Tavaly a társaság konszolidáltan 129,66 milliárd forint nettó árbevételt és 7,02 milliárd forint mérleg szerinti eredményt ért el.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

firo: 16.10.2018, Football, Landerspiel, National Team, Season 2018/2019, UEFA Nations League, FRA, France - GER, Germany Bundescoach Joachim LOW, GER, before the game | usage worldwide
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.