Belföld

EU pályázatok szakszerű értelmezése

Az Európai Uniós pályázatokon való részvétel sikere alapvetően a pályázatkiíró szándékának megértésétől, a projekt megfogalmazásától és a pályázat szakszerű elkészítésétől függ. Ezért készült az „EU pályázatok szakszerű értelmezése és kidolgozása" című kézikönyv.

A kiadvány 300 oldalon mutatja be az EU belső piacát, a közbeszerzési pályázatok jelentőségét és a tagállamok gazdaságában betöltött szerepét, kiemelten kezelve a magyar pályázók szempontjából célországnak tekinthető EU tagállamok nemzeti szabályozását.
Taglalja a pályázatok valós nyerési esélyeit, áttekintést nyújt a fontosabb pályázat-típusokról – PHARE, SAPARD, ISPA –, példaként részletesen bemutatja a PHARE beszerzési tenderek végrehajtási folyamatát.
A kézikönyv szakmai segédletként tartalmazza:
– a terminológiai szótárt,
– a pályázatkészítésre vonatkozó rendelkezések lényegi elemeit,
– a pályázati ajánlatkérések feltételrendszerének kigyűjtését,
– a pályázati feltételek, az ajánlatkérések és azok címeinek állandó szövegrészeit angol, német, francia, olasz nyelven és azok magyar fordítását,
– az EU belső szabályozását érintő honlapok címjegyzékét (az EU magyarországi Delegációjának ajánlata). valamint
– keresőszavak, ajánlatkérések és azok címeinek négynyelvű szószedeteit – szakterületenként csoportosítva.

Mi a kiadvány célja?
A szerzők és a szerkesztő szándéka, hogy a pályázó a pályázati kiírásnak megfelelve, legyen képes saját terveit egy projektként úgy megfogalmazni, hogy annak megvalósításában az EU pénzügyi forrásait társfinanszírozó partnerként maga mellé állíthassa.
Ehhez nyújt gyakorlati segítséget a Bau-Dok Alapítvány szerkesztésében és a Közép-Európai Üzleti Tanácsadó Kft kiadásában megjelent kézikönyv.

Megrendelhető:

Közép-Európai Üzleti Tanácsadó Kft
1142. Budapest, Gizella út 42-44,
Tel/fax:221-3801,
E-mail: cbc@cbc.hu
egyenként 9.800.- Ft (+ ÁFA) áron.

(a csatolt dokumentum megrendelő lapot is tartalmaz.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik