Belföld

Pablo_Hack spanyolul jelentkezik: a Colevo e-mail féreg „közepesen” veszélyes a magánfelhasználókra

Az AVERT, a Network Associates vírusszakértői csoportja közepes veszélyességi kategóriába sorolta a W32/Colevo@MM e-mail féregvírust a magánfelhasználók szempontjából.

A vírus a szakértők új közleménye szerint azért “közepesen veszélyes”, mert előfordulási gyakorisága az utóbbi órákban megnőtt. A W32/Colevo@MM vírust június 28-án fedezték fel, és a kedden kibocsátott  4274-es DAT fájlok tartalmazzák a szükséges elhárítási információt.

A Colevo tömeges e-mail küldő féreg, mely a vállalati szférában alig veszélyes, a magánfelhasználók között azonban eléri a közepes fokozatot. A továbbküldési címeket az MSN Messenger címtárából szedi.Ezen kívül elindítja az Internet Explorert, különböző hírportálokat hoz be és Evo Morales, boliviai Aymara indián vezető képét mutatja.

Az érkező fertőzött e-mail az alábbi ismertetőjegyek alapján azonosítható:

– Az e-mail szövege: “ Pablo_Hack
Oye te U paso el programa para entrar a cuentas del messenger, y facilingo te lo paso a voz nomas, prometeme que no se lo pasas a nadie, ya?Respondeme que tal te parecio. chau‼ ” 
– Tárgya: El adelanto de matrix ta gueno‼


A vírus átírja a registry-t és a fertőzött gépen számos TCP portot is nyitva hagy (például az 1168, 1169, 1170 és 2536 számúakat) , ami megengedi egy hacker számára, hogy távvezérelje a fertőzött gépet.


A W32/Colevo@MM féreg elhárítását a hamarosan megjelenő 4274-es DAT file tartalmazza.

További információ az AVERT javaslatairól és a kockázatfelmérésről: http://vil.nai.com/vil/content/v_100450.htm

Az AVERT Kutató Központról:

A McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team) a világ egyik vezető vírusirtó kutatószervezete, mely 16 országban foglalkoztat kutatókat. Alapvető feladata a számítógéphasználók és a Network Associates ügyfelek támogatása. A legújabb fenyegetések kutatásával elősegíti, hogy a felhasználók nagyobb biztonságban dolgozhassanak. Az AVERT célja nem a félelemkeltés, hanem a tanácsadás és a figyelemfelhívás.

A McAfee Security-ről:

A McAfee Security a Network Associates üzletága, amely a vállalatokat biztonsági rések, vírustámadások és vegyes fenyegetések ellen védi. A McAfee Security átfogó hálózati védelmet kínál vírusirtó, kódolási, desktop tűzfal, behatolás érzékelő, sérülékenység elemző és menedzselt biztonsági technológiák segítségével.

További információ a McAfee Security termékekről: http://www.mcafeesecurity.com.


A Network Associates termékei régóta ismertek és használatosak Magyarországon. 2000 óta a Network Associates képviseleti irodát tart fenn hazánkban.

Megjegyzés: a Network Associates, a Sniffer, a McAfee a Magic Solutions és az AVERT a Network Associates, Inc. és/vagy vállalatai bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az összes többi bejegyzett vagy be nem jegyzett védjegy ebben a közleményben a megfelelő birtokosok kizárólagos tulajdona.

PR ügynökség:



Szezám Kommunikációs Kft.
Ügyvezető: dr. Szekfű András
Tel: 438-0650
Fax: 315-1983
szezam@szezam.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik