Belföld

Megjelent a McAfee Desktop Firewall 8.0

A Network Associates McAfee Desktop Firewall 8.0 az iparág legátfogóbb védelmi megoldása, amelynek segítségével a vállalati felhasználók megoldhatják gépeik védelmét a rosszindulatú kódok és egyéb támadások ellen.

Együttműködésben a McAfee ePolicy Orchestrator termékkel a McAfee Desktop Firewall 8.0 központi szabályzatkezelést és a támadók globális láthatóságát kínálja. A 8.0-s verzió újdonsága az alkalmazásfigyelő funkció, melynek segítségével az adminisztrátor megakadályozhatja a jogosulatlan alkalmazások telepítését és futtatását, megerősített védelmet nyújtva a mindenkori általános működési környezetnek. A Network Associates McAfee Desktop Firewall 8.0 az iparág legátfogóbb védelmi megoldása, amelynek segítségével a vállalati felhasználók megoldhatják gépeik védelmét a rosszindulatú kódok és egyéb támadások ellen. Együttműködésben a McAfee ePolicy Orchestrator termékkel a McAfee Desktop Firewall 8.0 központi szabályzatkezelést és a támadók globális láthatóságát kínálja. A 8.0-s verzió újdonsága az alkalmazásfigyelő funkció, melynek segítségével az adminisztrátor megakadályozhatja a jogosulatlan alkalmazások telepítését és futtatását, megerősített védelmet nyújtva a mindenkori általános működési környezetnek. A Network Associates McAfee Desktop Firewall 8.0 az iparág legátfogóbb védelmi megoldása, amelynek segítségével a vállalati felhasználók megoldhatják gépeik védelmét a rosszindulatú kódok és egyéb támadások ellen. Együttműködésben a McAfee ePolicy Orchestrator termékkel a McAfee Desktop Firewall 8.0 központi szabályzatkezelést és a támadók globális láthatóságát kínálja. A 8.0-s verzió újdonsága az alkalmazásfigyelő funkció, melynek segítségével az adminisztrátor megakadályozhatja a jogosulatlan alkalmazások telepítését és futtatását, megerősített védelmet nyújtva a mindenkori általános működési környezetnek.

A McAfee Desktop Firewall 8.0 új alkalmazásfelügyeleti funkciója révén az adminisztrátor kötelezően megvalósíthatja az egységes működési környezetet (Common Operating Environment, COE), meggátolva az engedélyezetlen alkalmazások telepítését és futtatását. Az adminisztrátor a helyi felhasználó adminisztrátori jogkörének megvonása nélkül zárolhatja a desktopot, amely megoldás maximalizálja a funkcionalitást, az együttműködési lehetőségeket és a felhasználó biztonságát, mialatt a lehető legalacsonyabb szinten tartja a menedzsment és támogatási költségeket. Mindemellett az alkalmazás-szintű tűzfal az összes hálózati forgalmat generáló alkalmazást kiszűri, az adminisztrátor így a megbízható alkalmazások által használt portokat és protokollokat is szoros megfigyelés alatt tarthatja, és megakadályozza a trójaiak, vírusok, a kémprogramok és a féregvírusok hozzáférését a hálózathoz. A maximális hatékonyság érdekében az alkalmazott szabályzatok manuálisan és automatikusan is konfigurálhatóak, a nem kívánt változtatásokat megelőzendő.

„Az igazi probléma a vállaltok számára az asztali gépek és a laptopok felügyeletének fenntartása. Ha ezek az eszközök jogosulatlan alkalmazásokat, eltérő biztonsági eszközöket tartalmaznak, azaz kicsúsznak a vállalati szabályzatok hatásköréből, minden alkalommal, amikor csatlakoznak a vállalati rendszerhez, utat nyitnak a sebezhetőségnek és a hálózat instabilitásának” – mondta Charles Kolodgy, az IDC Biztonsági Termékek programjának igazgatója. „A Network Associates terméke, a McAfee Desktop Firewall 8.0 megoldást kínál erre. A biztonsági szabályzatoknak nem megfelelő kliensek proaktív elkülönítésével az IT adminisztrátor meg azelőtt izolálhatja és kijavíthatja a potenciális problémákat, mielőtt azok az infrastruktúra biztonságát és elérhetőségét veszélyeztetnék.”

A McAfee Desktop Firewall 8.0 újfajta „karantén mód”-ot alkalmaz. A McAfee ePolicy Orchestrator még akkor megvizsgálja a klienst, mielőtt az a hálózathoz csatlakozik. Ha a vírusirtó program, vagy a tűzfal alkalmazott biztonsági szabályzatai elavultak, a szoftver megtagadja a hálózati hozzáférést. A McAfee Desktop Firewall és a McAfee VirusScan szabályzatok, a biztonsági szoftverek és a DAT fájlok frissítése kötelezővé tehető, mielőtt az ügyfél a hálózathoz csatlakozik, ami a potenciálisan veszélyes forgalom távoltartásával csökkenti a hálózatbiztonsági kockázatokat.

„ A McAfee Desktop Firewall 8.0 új alkalmazásfigyelő funkcióival újabb lépés a Network Associates célkitűzése felé, hogy olyan proaktív megoldásokat kínáljon ügyfeleinek, amelyek megvédik rendszerüket a fenyegetések és támadások özönével szemben” mondta Ryan McGee, a Network Associates McAfee részlegének termékmarketing igazgatója. A McAfee Desktop Firewall a McAfee ThreatScan szoftverrel, amely a lehetséges támadási felület felmérését végzi, és a VirusScan vállalati verziójával együtt egyedülálló, többrétegű védelmet képez a kliens rendszere körül. A rendszeradminisztrátor most már egy skálázható, teljes megoldással tudja kezelni az olyan hibrid támadásokat, mint amilyen a Bugbear.b vírus is volt nemrég.”

A McAfee Security-ről:

A McAfee Security a Network Associates termékcsoportja, amely a vállalatokat biztonsági rések, vírustámadások és vegyes fenyegetések ellen védi. A McAfee Security átfogó hálózati védelmet kínál vírusirtó, kódolási, desktop tűzfal, behatolás érzékelő, sérülékenység elemző és menedzselt biztonsági technológiák segítségével. Az összes McAfee Security terméket támogatja a világ vezető vírusellenes szervezete, az AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team), az a csapat, amely a LoveLetter, a CodeRed és a Nimda vírusokat is megfékezte.

További információ a McAfee Security termékekről: http://www.mcafeesecurity.com.

A kaliforniai központú Network Associates Inc. a hálózati biztonságtechnikai és hozzáférhetőségi megoldások vezető szállítója. A Network Associates három termékcsoportból áll. Ezek: a McAfee Security, amely világszínvonalú vírusirtó és biztonságtechnikai termékeket szállít, a Sniffer, amely a hálózati hozzáférhetőség és rendszerbiztonság területén vezető, valamint a Magic Solutions, amely az innovatív szolgáltatás-menedzsment megoldásokban vezető. További információért látogasson el a http://www.networkassociates.com címre!

A Network Associates termékei régóta ismertek és használatosak Magyarországon. 2000 óta a Network Associates képviseleti irodát tart fenn hazánkban.

Megjegyzés: a Network Associates, a McAfee, az AVERT, a Magic Solutions, a McAfee.com, a VirusScan, a ThreatScan, az ePolicy Orchestrator és a Sniffer a Network Associates, Inc. és/vagy vállalatai bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az összes többi bejegyzett vagy be nem jegyzett védjegy ebben a közleményben a megfelelő birtokosok kizárólagos tulajdona.



PR ügynökség:



Szezám Kommunikációs Kft.
Ügyvezető: dr. Szekfű András
Tel: 438-0650
Fax: 315-1983
szezam@szezam.hu
www.szezam.hu


Ajánlott videó

Olvasói sztorik