Belföld

Rekordnagyságú hitelt vesz fel a Mol

A Mol Rt. egy 600 millió euró összegű többdevizás, rulírozó - az eddigi legnagyobb magyarországi - hitel felvételéről írt alá megállapodást

Pénteken délután 265,60/70 forinton jegyezték az eurót a bankközi devizapiacon szemben a csütörtök délutáni 263,60/90 forintos árfolyammal. A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Részvénytársaság bejelenti, hogy egy új, 600millió euró összegű, több devizában lehívható rulírozó hitel felvételéről kötött szerződést egy nemzetközi bank-szindikátussal. A MOL Rt. az összeget 500 millió euróról, a szindikálás folyamán tapasztalt jelentős túljegyzés miatt megemelte.

A MOL Rt. a jövőbeni finanszírozási ügyleteit is a jelen szindikált hitelszerződésben foglalt dokumentációs feltételekkel kívánja megkötni. A rulírozó hitelszerződés egy 750 millió euró összegűre tervezett finanszírozási csomag részének tekintendő, amely várhatóan a nyár folyamán áll végleg össze. Az új szindikált hitelszerződés mérete és az elért feltételek egyértelműen a MOL partner bankjainak rendkívül erős támogatását és a társaság által Magyarországon, valamint a régióban meghirdetettstratégia iránti magas szintű elkötelezettségüket mutatja.

A 600 millió euró összegű kereskedelmi banki hitelszerződés 5 éves futamidejű, a lejárat végén egy összegben törlesztendő. A hitel kamata EURIBOR plusz egy 47,5 és 65 bázispont közötti, a Nettó adósság/EBITD a mutató szerinti sávos rendszer alapján meghatározott kamatfelár. A hitelkeret célja általános vállalat-finanszírozás.

Ez a 600 millió euró összegű tranzakció a valaha felvett legnagyobb magyarországi bankhitel, valamint a közép-kelet-európai olaj és gázszektorban a legnagyobb összegű, biztosíték nyújtása nélkül felvett

Ajánlott videó

Olvasói sztorik