Belföld

Rekordnagyságú hitelt vesz fel a Mol

admin

2003. 06. 27. 17:00

A Mol Rt. egy 600 millió euró összegű többdevizás, rulírozó - az eddigi legnagyobb magyarországi - hitel felvételéről írt alá megállapodást

Pénteken délután 265,60/70 forinton jegyezték az eurót a bankközi devizapiacon szemben a csütörtök délutáni 263,60/90 forintos árfolyammal. A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Részvénytársaság bejelenti, hogy egy új, 600millió euró összegű, több devizában lehívható rulírozó hitel felvételéről kötött szerződést egy nemzetközi bank-szindikátussal. A MOL Rt. az összeget 500 millió euróról, a szindikálás folyamán tapasztalt jelentős túljegyzés miatt megemelte.

A MOL Rt. a jövőbeni finanszírozási ügyleteit is a jelen szindikált hitelszerződésben foglalt dokumentációs feltételekkel kívánja megkötni. A rulírozó hitelszerződés egy 750 millió euró összegűre tervezett finanszírozási csomag részének tekintendő, amely várhatóan a nyár folyamán áll végleg össze. Az új szindikált hitelszerződés mérete és az elért feltételek egyértelműen a MOL partner bankjainak rendkívül erős támogatását és a társaság által Magyarországon, valamint a régióban meghirdetettstratégia iránti magas szintű elkötelezettségüket mutatja.

A 600 millió euró összegű kereskedelmi banki hitelszerződés 5 éves futamidejű, a lejárat végén egy összegben törlesztendő. A hitel kamata EURIBOR plusz egy 47,5 és 65 bázispont közötti, a Nettó adósság/EBITD a mutató szerinti sávos rendszer alapján meghatározott kamatfelár. A hitelkeret célja általános vállalat-finanszírozás.

Ez a 600 millió euró összegű tranzakció a valaha felvett legnagyobb magyarországi bankhitel, valamint a közép-kelet-európai olaj és gázszektorban a legnagyobb összegű, biztosíték nyújtása nélkül felvett

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.