Belföld

Botcsinálta vendéglátósok a Balatonnál

A Balaton környékén ma már ritka a rossz állagú, teljes felújításra szoruló vendéglátó-ipari, illetve élelmezési egység – írja a Napi Gazdaság az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) siófoki intézetének jelentése alapján.

Az esetek többségében a működési hibák a személyi feltételek hiányosságaiból adódnak, azaz az alkalmazottak szakképzetlenek, illetve egy egységen belül gyakran változik a csapat összetétele. A legtöbb higiénés problémát a Balaton környékén az engedély nélküli profilbővítés okozza – ilyen például, amikor egy büfé engedély nélkül üzemeltet melegkonyhát.

Az ÁNTSZ Siófok és Balatonboglár között tevékenykedő ellenőrei májusban és júniusban mintegy 200 szemlét tartottak, s ez idő alatt két-két esetben szabtak ki élelmezés-egészségügyi bírságot 110 ezer forint értékben, illetve helyszíni bírságot 20 ezer forint értékben. Az intézet véleménye szerint az előző évek tapasztalatából kiindulva a szezon kezdetén mindig kedvezőbb a higiénés helyzet, mint nyár végén.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik