Belföld

Akvizícióra készül az econet.hu

Az econet.hu Rt. későbbi akvizíciók finanszírozására kívánja fordítani a tőkeemelésből származó forrást - közölte a társaság csütörtökön. Az econet.hu igazgatósága a társaság alaptőkéjének zárt körben, legalább 90 millió, legfeljebb 140 millió forinttal történő felemeléséről döntött szerdán.

A tőkeemelés Bakos Bálint megbízott vezérigazgató szerint elsősorban azt a célt szolgálja, hogy a társaság a hazai internetes piac várható konszolidációja során vásárlói pozícióban maradhasson.

A 2002-ben félmilliárd forint feletti árbevétel mellett 8 millió forintos mérleg szerinti nyereséget elért cég – eddigi tevékenysége és piaci pozíciója, tőzsdei jelenléte és tőkeerős tulajdonosi háttere miatt – a magyarországi infokommunikációs iparág konszolidációjának egyik meghatározó szereplője lehet – vélik az econet.hu Rt. meghatározó tulajdonosai és vezetői.

A névértéken történő alaptőke-emelés új törzsrészvények kibocsátásával valósul meg 2003. augusztus 1-jén. A zártkörű jegyzésben négy társaság, az econet.hu alvállalkozói vagy beszállítói vesznek részt. A társaság jelenlegi jegyzett tőkéje 560,7 millió forint.

A társaság tavaly novemberi közgyűlési határozata értelmében az igazgatóság saját hatáskörben dönthet a cég jegyzett tőkéjének 5 éven keresztül, évi legfeljebb 140 millió forinttal, összesen legfeljebb 700 millió forinttal való felemeléséről, oly módon, hogy az egyes évi tőkeemelések nem haladhatják meg a társaság jegyzett tőkéjének 25 százalékát.

Az igazgatóság szerdai ülésén döntött arról is, hogy július 31-re összehívja a társaság közgyűlését, amelyen – lemondások miatt – részleges tisztújításra kerül sor az igazgatóságban és a felügyelő bizottságban, illetve változás várható a két testület tagjainak javadalmazásában.

A száz forint névértékű econet részvények csütörtökön nyitás után 83 forintot értek a Budapesti Értéktőzsdén, 4 forinttal többet, mint szerdán záráskor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik